Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zaterdag 25 februari 2012

lieve meiden

Gisteren hebben we vast de verjaardag van onze dochter gevierd. Ik ben nog steeds verbijsterd dat dit lieve dotje van één maand oud nu zomaar 35 is geworden. Waar is de tijd gebleven, maar ik denk dat iedereen dat wel herkent. Nu is ze getrouwd, Mama van 2 kleine meisjes.
Maar soms zie ik dat kleine meisje weer even terug. "Ik heb zo'n mooie tas gezien, Mam, écht práchtig!!! Die zou ik best wel willen hebben, ik moet maar steeds aan die tas denken, echt wáár"!!!! Ineens is ze dan (in mijn ogen) weer 6 en ze smeekt me om een cassettebandje van "Kinderen voor Kinderen"
Gelukkig konden we dan gistermiddag die tas gaan halen en de blijdschap spatte eraf. Ze liet de tas inpakken want officieel is ze volgende week jarig dus dan kon ze er niet aankomen. Haha!!
Dat bied geen garantie, want nog geen 10 minuten stond ze in de keuken toch even stiekem te loeren!!
Ondertussen heeft Opa zich prima vermaakt met de meisjes, liggend op de grond voorlezen en de dames hebben zich lekker uitgeleefd!!

Karlijn is een meisje maar ze heeft wel klim en klauterneigingen, dat gaat nog wat worden met dat dametje. Ik mag natuurlijk het ouderlijk gezag niet ondermijnen en dat doe ik ook niet maar ik moet soms echt even wegkijken van het "plaats delict"want die oogjes............
Vergeet ik helemaal te vermelden dat Pien met haar allereerste rapport thuis kwam. Och lieverd, hoeveel gaan er nog volgen? Prachtig rapport natuurlijk en Opa trok uiteraard z'n knip!!!Met een smile van oor tot oor stopte ze haar centjes in haar spaarpot!!

Dit weekend heb ik het gevoel dat ik alleen maar aan het poetsen, boodschappen doen ben en oh ja, visite. Zo komt het niet goed met mijn gepruts met lapjes en draadjes. Maar wie weet lukt het straks nog even!!
Fijn weekend allemaal!!!!

8 opmerkingen:

 1. Mirjam, wat geweldig en herkenbaar.
  Maar ze is echt wel te vroeg hoor het is pas donderdag dit jaar een dag langer hahahahaha. En als je nu haar baby foto ziet en die van Karlijn dan lijkt ze toch wel op haar moeder!!!
  Natuurlijk moest Opa zijn knip trekken voor Pien d'r rapport, deden wij ook altijd de hele familie af.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een schattoge babyfoto, en het ligt vast op de gevoelige plaat, het cadeau is uitgepakt,ze is er zo te zien wel blij mee. Ik heb vandaag ook 2 rapporten mogen bewonderen, wat glunderen ze dan en wat zijn ze dan trots

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat héérlijk om zo te genieten van je kleindochters! En je jarige dochter! Leuke foto's!
  De onze wordt dit jaar óók 35 en inderdaad, de tijd is gevlógen!
  Geniet er maar lekker van, dat geeft je weer energie om straks met frisse moed weer met lapjes en draadjes aan de gang te gaan! Goed weekend, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. kleine kindjes worden groot , en dan nu genieten van je kleindochters , lijkt me heerlijk , en wat een leuke foto van je dochter , lief moppie .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke foto! En je kleindochters..lekker van genieten en oma mag best iets meer goed vinden dan mama ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met je dochter! Ik ga nog even wat verder rondneuzen op je blog, leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mirjam wil je mij even je adres doorgeven mijn mailadres zie je in mijn profiel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd! Je hebt van mij de Liebster Blog Award gekregen. Op mijn blog kun je lezen waarom.
  Groetjes Janien

  BeantwoordenVerwijderen