Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

woensdag 20 februari 2013

Rode Sprei

Even iets recht zetten, ik heb op de beurs geen stofjes gekocht bij Petra Prins maar bij Elly Prins, zo pffff

Elly beloofde ons  2 lapjes te sturen die ze op de beurs niet op voorraad en ja hoor, dinsdag lagen ze al in de bus. Heerlijk, iemand die beloftes waar maakt en ook voor ons was het weer leuk om wat in de brievenbus te vinden. Daar houden we van.

Vandaag weer naar de bee, altijd gezellig, was vandaag wel druk, maar misschien lag dat ook wel aan mij. Ik heb vanmorgen de Inner City voor 1/4 geappliceerd dus erg productief was ik ook niet hoor. Ik zit meer te kletsen en te kijken bij iedereen en show zelf ook graag hoor, vooral als het goed gelukt is.

Vanmiddag ben ik begonnen met het hoekblok, Grandmother's Fan,  deze wil ik in alle vier de hoeken van de sprei. Omdat ik  van de blokken die ik al heb heb, bijna elke keer dezelfde achtergrond heb gebruikt, heb ik nu net zolang zitten "goochelen" totdat er wat anders uitkwam. Ik hoop dat het een goede keus is. Ik moet alleen nog een soort ronde punt maken, dat stofje moet er nog bij gezocht worden.De stofjes van de Rode Sprei heb ik nu allemaal op een lap gespeld. Wel handig om nu te kunnen zien dat ik toch echt wat andere achtergrondjes moet gaan gebruiken, ondanks mijn tic dat bovenstaand lichte stofje in elk blok moet terugkomen . Soms denk ik: ik gooi dat idee overboord maar het is zo leuk om de eenheid te zien. Nou ja, ik heb nog heel wat blokken te gaan dus ik kan nog tig keer van mening veranderen.Volgende keer zal ik de foto's op een donkere achtergrond leggen dan wordt het wat duidelijker qua achtergrond! 


Tot volgende keer!! 
groet, Mirjam


4 opmerkingen:

 1. mooi hoor. ik moet nog bij elly wat extra stof bestellen. Heb een telfout gemaakt, kom waarschijnlijk stof te kort....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg mooie blokken hoor.............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuk idee om die blokken op de hoeken te maken.
  Die innercity vind ik ook zo'n leuk blok, volgens mij kan ik die ook van de picket fenche stempel maken, ik zal het eens gaan bekijken,dan zie je het wel een keer verschijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die rode sprei word wel mooi! Maar het is ook niet de makkelijkste.

  Groetjes Mireille.

  BeantwoordenVerwijderen