Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 14 april 2013

alweer een week voorbij!

Meestal probeer ik in het weekend een nieuw blogje te plaatsen. Ik loop dan al 2 dagen te bedenken wat ik dan wel vertellen wil, want het moet wel ergens over gaan natuurlijk.
Vorige week had ik al gezegd dat ik toch echt mijn productie moet opvoeren m.b.t de Rode Sprei, het is net of ik dan blokkeer en lukt het helemaal niet meer. Bij de laatste bee zag ik de blokken van Liesbeth en daar zat de Drunkard's Path bij. In eerste instantie wilde ik die helemaal niet maken, niks aan. Maar ik ben toch "bekeerd". Zaterdag uitgebreid zitten lezen en vanmorgen de malletjes op stof gelegd. Want...het is wel lekker met de hand, en daar kan ik zo van genieten.
Het moet niet gekker worden want ik heb besloten hem 2 x te maken. Een keer met 2 stofjes en 1 x met 3 stofjes.
Hier is vast een klein stukje van de eerste:
 

Die ronde vormen netjes naaien is wel een uitdaging en het gaat supergoed. Het boek geeft duidelijk uitleg die ik ook nog snap, dus is dat effe boffen!!
Volgende week het andere blok!

Verder ben ik aan het haken geslagen, ik zag een grappig patroontje (waar ook alweer??) van een kroontje voor Koninginnedag. Ben voor de kleindochters direct aan het haken geslagen. Wordt een soort haarband. Nog niet af maar heb hem even op Opa z'n (bijna) kalende bolletje gezet. Hij lijdt in stilte, zien jullie het?

 

Nog nog de kroonjuwelen maar daar heb ik zo mijn adresjes voor!! :))

Ja 30 april, wordt een bijzondere dag en niet alleen voor de Koninklijke Familie. Voor mij is dat de allerlaatste keer dat ik op Koninginnedag jarig ben. Ik hoop uiteraard dat er nog vele verjaardagen volgen maar nooit zullen meer de vlaggen wapperen op 30 april en nooit meer een vrije dag. Nooit meer voor de tv om te kijken naar Hare Majesteit en haar gevolg. En...ik heb nog noooooit gewerkt op mijn verjaardag. Dat zal volgend jaar wel anders zijn, zielig he? Moet ook maar met pensioen of zo........

Tot gauw!!, Mirjam


5 opmerkingen:

 1. Wat een mooi blok heb je gemaakt ik zie zoveel mooie blokken voorbij komen en ik wil een boek kopen maar zo word het wel heel moeilijk kiezen hahhahha en de kroonjuwelen zijn ook prachtig

  Groetjes Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klopt de week is zo voorbij, ik vind dat je best een hoge productie hebt leuk zijn je blokken, dat kroontje is echt grappig.

  Groeten Miny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. valt wel mee he? ronde vormen naaien. Ik zie dat jij hol op bol naait, ik naai ze precies andersom, nl. bol op hol.
  Arme DH met zijn kroontje, ach ja is voor een goed doel(LOL)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ondertussen heel benieuwd naar je rode sprei, Mirjam. Heb je er al veel blokken voor? En het kroontje is ook ontzettend leuk, zélfs zonder juwelen :)
  Fijn dat je zo'n meegaand model onder handbereik hebt.
  Ik vind het dronkemansblok ook heel leuk om te naaien. Net wat je zegt: Lekker met de hand op de bank.
  Groetjes,
  Rian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk die drunkards path. Soms best lastig die ronde lijnen. Maar het is het je gelukt!!! Opa staat er mooi op met het kroontje. zullen de dames blij mee zijn! Ach... niet meer jarig op koninginnedag! Mijn oma was ook op 30 april jarig. Het zal voor heel Nederland wennen zijn dat we de "Koningsdag" op een andere datum gaan vieren.Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen