Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 7 april 2013

Tulp en meer

Hallo allemaal,

Zo langzamerhand kom ik tot besef dat ik toch meer "productie" moet maken wil ik de Rode Sprei afkrijgen in juni 2014!! Dan zijn we 40 jaar getrouwd en krijgen we toch heus waar eindelijk een echte Sprei op de echtelijke sponde. Het moet niet gekker worden.

Eerst ben ik afgelopen week wel een beetje opgeschoten met de Tulp. Ik moet in ieder geval nog één strook snijden, de rest doe ik als alle blokken af zijn. Dan kan ik beter bepalen wat de grootte van elk blok moet zijn. Het boek zegt 31,7, maar dat bepaal ik toch mooi lekker zelf. Zó!


Ik vertelde in mijn laatste berichtje dat ik een kampeerwinkel ging plunderen. Niet gelukt. In plaats daarvan opperde DH een dagje sauna. Voor zo'n supergoed ideetje laat ik alles varen want je kunt me wakker maken voor een saunabezoekje! De zon scheen 2e Paasdag uitbundig en nadat we ander stel uit een lounge bank gekeken hadden trokken we een sprintje en hebben we een half uurtje heel beschut in het zonnetje liggen soezen, mmmmmmmm Geen foto van, haha!

Dus het kampeerwinkel-ideetje sudderde nog. Dat hebben we dus gisteren ten uitvoer gebracht. Op naar Roden, naar De Vrijbuiter. Wat een enorme winkel, heerlijk rustig nog en ik heb stevige wandelschoenen gescoord en een lamp die zichzelf via zonlicht oplaadt en hopelijk voldoende licht geeft om 's avonds in de voortent bij te lezen!!Dat gaan we volgende maand ervaren!!

Het kostte een beetje geslijm, maar uiteindelijk ben ik ook in Groningen even naar Cordi Atelier klik
geweest. Ik had de blokken die klaar waren meegenomen want ik wilde eens advies inwinnen over sashings. Cordi (heet ze eigenlijk wel zo?) opperde om elk blok te voorzien van een rode rand en daarna de sashing eraan te doen. Ik heb stof gekocht maar moet het nog uitpuzzelen.

Ook zij keek bedenkelijk toen ik vertelde wanneer e.e.a. af moet zijn. Toch maar machinale blokken ertussen? Ik heb er een nachtje over geslapen en zie het resultaat.

 
 
 


Eigenlijk denk ik dat het lichte te licht is maar ik kan er toch wel mee leven. het is en blijft een sampler he?
Ga nu toch nog maar een paar machineblokken erbij zoeken maar ik blijf erbij, het handmatige spreekt me toch het meest aan. Zal dus niet altijd lukken, vooral als je toch snel iets wilt creeeren maar de rust die het geeft vind ik heerlijk. Gelukkig heb ik altijd nog wat te borduren, dus het komt wel goed!!!

groet, Mirjam


7 opmerkingen:

 1. Geweldig hè, De Vrijbuiter. Wij zijn er sinds onze caravanaankoop ook al een paar keer geweest, voor ons ongeveer een half uurtje rijden.
  Je rode blokken worden wel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je tulp wordt prachtig. Ik heb er ook zo eentje gemaakt maar dan van zijde... Rafelde steeds zichtbaar vanonder het biaisband, ik had het eerst moeten verstevigen... Al doende leert men! Later werd het een favoriete techniek van me, heb nog eens een workshop in deze techniek mogen geven tijdens een miniquilttentoonstelling in Nagele.
  Groetjes, Marjo B-W

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie blokken, Mirjam! Je krijgt hem vàst op tijd af!!! Wat een héérlijke winkel he, Cordi! Een explosie van kleuren. Mijn dochter bleek daar al zo'n 6 jaar om de hoek te wonen vóór ik het ontdekte, hihi!
  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige dingen maak je ik ben gelijk volger geworden ben zelf pas begonnen met quilten dus kom zeker vaak bij je langs
  Groeten uit Amsterdam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je tulp blok is mooi geworden. En advies van cordi is nooit weg. sons moet je even van een ander horen hoe je verder kunt. Ik had het vanmorgen met mijn rand van de appeltjes quilt. Wel een zichtbaar randje of juist niet. Het nu "met" randje geworden. Hij is nu bijna klaar. De vrijbuiter is nu gelukt! Jullie kunnen aan het wnadelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Mirjam, je sampler wordt mooi. Die tulp is echt gaaf, en het wit in je machinale blok maakt het rood nog roder. Ik ben nieuwsgierig geworden naar Cordi, dus ga zo even kijken op dr site. Ik ben niet vaak in de sauna geweest maar het is wel een lekker in te doen. Groetjes Mireille.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Mirjam, het is een heel mooi blok en het lichte is niet te licht, maar volgens mij heb je het blok rechtsonder en linksboven er verkeerd om aan gezet.Als ik naar de foto kijk, moet je die twee om draaien, zodat de lichte strepen aan de buitenkant komen te zitten, dan krijg je het blok zoals in het boek staat. groetjes van Hermie

  BeantwoordenVerwijderen