Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 5 mei 2013

even wat anders

Hebben jullie dat nou ook? Als er een tikkie druk achter zit, dan gaat het niet meer? Heel vervelend, ik heb dus even de Rode Sprei gelaten voor wat hij/zij is. Komt een dezer dagen wel weer. Niet te ver weg gestopt want de deadline blijft.

Wel even iets heel anders.

Zien jullie deze pannenlappen?
 

Bijna 40 jaar geleden haakte mijn zusje (toen 11 jaar!!!) deze lappen voor ons huwelijk. Ik heb ook nog een paar gifgroene van haar hand. Zoals jullie zien is het lusje al eens gesneuveld, beetje onder de pan gehangen denk ik. Het werd een tikkie zwart en stinken!!!

Al een poosje was ik op zoek naar een soortgelijk patroon. Dropsdesign, haakblogs, niks, noppes. Ja, sommige leken erop maar niet DIT!
Maar zuslief was hier op 30 april en samen hebben we zitten proberen totdat ze riep: Mir, ik heb heb hem! En kijk het resultaat:

 
Eigenlijk had ik de rode in het kader van de allerlaatste Koninginnedag met oranje willen afwerken maar ja, het oranje was op gegaan aan de kronen van de meiden en dan ben ik net effe te gierig om een nieuw bolletje te kopen!! Zo vind ik het ook mooi, rood, wit, blauw toch?
Inmiddels ben ik helemaal in de ban van de pannenlappen. Mijn DH verslijt me voor een klein beetje gek maar na de blauwe versie nog eentje om het niet meer af te leren! :)) Ik heb nog een heel leuk gekleurd bolletje, afzetten met rood, misschien ook nog een streepje, ook leuk voor in de caravan. Je moet er wel een bestemming voor hebben natuurlijk.

Vandaag hebben we de 6e verjaardag van onze oudste kleindochter gevierd. Even deze foto van onze meiden!

Om op te vreten toch? Wat kun je van ze houden he?

Dag allemaal, fijne werkweek en een zonnige Hemelvaartsdag!!

Mirjam

5 opmerkingen:

 1. enig die pannenlappen. die heb ik ook ooit gehaakt. Toendertijd op de huishoudschool.Knap dat je dit met je zus uitgevogelt hebt hoe het patroon is. En nog gefeliciteerd met je kleindochter. Lieve foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke pannenlappen heb je gemaakt. En gefeliciteerd met je kleinkind, mooie meisjes allerbei......liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja leuk de oude pannenlappen, veel leuker dan gekochte exemplaren!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De pannenlappen doen me denken aan vroeger bij moeders thuis. Mijn oma's haakte ze voor d'r. Ik zelf heb gekochte, maar de gehaakte exemplaren vind ik leuker.
  En wat en lekker stel die meiden! Ik hoef je niet te zeggen dat je er van moet genieten, want dat doe je volop.

  Groetjes Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vind die gehaakte pannenlappen steeds leuker worden en ehh top idee voor in de caravan! Lekker kneuterig...helemaal top? En je kleindochters wat een dropies schattige meisjes, ik hoop dat ik poit van die meisjes krijg lijkt me helemaal te gek. Geniet er maar uitbundig van

  BeantwoordenVerwijderen