Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 19 mei 2013

Pinksteren

Hoogste tijd voor een updat'tje. We zijn met Hemelvaart met de caravan op pad geweest. Koud, maar het was een erg leuke boerencamping. We wilden in de buurt van Borculo kamperen want daar zouden we naar een heel leuk feestje gaan waar we ons al maanden op verheugden.

Met een aantal mensen hebben we geholpen de lokatie te versieren maar vanwege de  kou en regen is er toch een extra tent bijgezet en ook een zijflap eraan,

 maar.....gelukkig kwam in de middag de zon tevoorschijn en was het ook nog eens een superleuk feest.
Wat wil een mens nog meer!

Oh ja, toch nog even een foto van de camping!
 


Dus veel tijd om verder te gaan met de Rode Sprei zat er niet in. Toch heb ik gisteren mijn blok "Strip Rail" uitgehaald. Idee van Hermie die regelmatig mijn blog leest en inderdaad de kleurverhoudingen zijn beter. De bovenste zoals hij was, de onderste zoals hij nu is. Ruzie met de puntjes goed op elkaar krijgen heb ik nog steeds. Met de hand gedaan en zoals ik het geleerd heb, om en tussen elk naadje door, maar toch helemaal 100% tevreden ben ik niet.


Verder is Spider's Web"ook af.

 
Zelfde gedoe met die verhipte puntjes. :))In mijn (soms te) enthousiasme heb ik alle blokken eens op de grond gelegd. Meer met het idee, hoever ben ik al? Dat was even slikken want voor een flink formaat sprei op onze echtelijke sponde moet er nog heel wat gebeuren. Twee blokken liggen geknipt klaar, die gaan mee op vakantie en vandaag ga ik er nog een zover klaarleggen dat het meekan. De Tulp, Dresden Plate moeten ook nog geappliqueerd worden dus die mogen ook mee in de caravan. Wel grappig om ze zo eens neer te leggen. Ik zie nu direct dat ik wel erg veel lichte achtergronden heb, daar moet ik dus wat aan doen.

Ik wil met jullie toch nog even mijn strijkplankfrustratie delen. Vorig jaar, prachtige flinke forse strijkplank gekocht. Mijn oude Brabantia van ruim 38 jaar had het nu echt begeven. Helemaal blij ging ik aan de slag, maar die hoes, wat een ellende, net allemaal even te krap, bij elke beweging ging de hoes mee bewegen, ik werd er behoorlijk geïrriteerd van. Toch tob je dan nog even door, want een nieuwe hoes kopen, ze zijn allemaal even klein/groot dus dat helpt ook niet. Maar ineens had ik het! Hoes eraf, aantrektouwtje eruit gerukt, elastiek erin..... Zelfde drama want groter wordt die hoes natuurlijk niet. Nelly zei: wat doe je nu moeilijk, je neemt de oude hoes, legt hem op een lap stof, maak hem een beetje groter, tunneltje erin stikken, elastiekje erin, klaar!!! Ze keek me echt meewarig aan, wat maak jij toch weer een theater!
Braaf heb ik gedaan wat ze zei: wel een vies poepkleurig stofje, maar deze ligt al jaaaaren in de kast en ik weet zeker dat hij er nog jaaaaren blijft liggen, maar nu heb ik wel een heel fijn hoesje. En, mooi strak!


Hele fijne Pinksterdagen allemaal en tot blogs!!

9 opmerkingen:

 1. wat een mooie blokken heb je gemaakt, vooral de Spider web vind ik erg leuk
  inderdaad, het lijkt wel of ze tegenwoordig bij elke strijkplank een te kleine hoes verkopen, dus goed idee om zelf een te maken
  groetjes en fijne Pinksterdagen
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie blokken heb je gemaakt, mooi die kleuren....................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie blokken Mirjam! die spider vind ik ook erg leuk. Gewoon door gaan, komt echt wel klaar die top.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij wordt mooi! Leuk om al je blokken bij elkaar te zien. Je heb voor jezelf ook gelijk een overzicht hoe ver je bent en je kleur gebruik.
  De camping verhalen zijn ook leuk, ik krijg gelijk zin om op vakantie te gaan. We hebben een grote tent en een aanhangertje. Meestal neem ik een haak of brei werk mee. Waar we hen gaan is het erg zanderig en winderig, niet geschikt voor kleine lapjes.
  Wat je al niet kan doen met en lap stof die toch maar lig te liggen.

  Groetjes Mireille.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie blokken heb je al! Een trucje om een quilt sneller groter te maken: leg de blokken op de punt! Als het patroon het toelaat natuurlijk...maar ik zie dat je er een paar blokken bij hebt die weer niet op de punt kunnen...Voor een volgende quilt misschien een idee?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Mirjam,

  Ziet er al prachtig uit je blokken
  En de strijkplankovertrek is goed gelukt,haha.
  Tot morgen, groetjes Nelly

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van je campingfoto's krijg ik spontaan zin om weer eens te kamperen. Vooral dat zonnetje en al het groen... heerlijk. Heb met man en 5 kinderen alle jaren gekampeerd. Maar in m'n uppie trekt het niet meer zo...En je blokken zijn prachtig. Ja, voor een sprei moet je nog wel het een en ander doen, maar hem zien groeien is toch ook leuk?
  Groetjes,
  Rian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kom ook even bij jou kijken hoor! En je strip rail block is veel mooier zo mooi die rode kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen