Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 20 oktober 2013

Kompas

Hallo allemaal,

Mijn kompas is praktisch af. Er moet nog een rand omheen. Uiteindelijk is het toch wat kleiner geworden dan ik uitgerekend had. Waarschijnlijk krimpt het toch wat in als je gaat paperpiecen, ik kan het niet goed uitleggen maar daar lijkt het wel op. Op zich is dat niet zo'n ramp, ik maak er nog een rand omheen zodat het 30 cm wordt. Dat is nog wel een lastige, al mijn blokken zijn verschillend van formaat. Dat had ik eigenlijk niet voorzien, nog niet genoeg ervaring dus. Die moet ik dus, als ze alle 30 klaar zijn, op één formaat zien te krijgen. Randje erbij, randje eraf. Dat wordt nog puzzelen. Heeft iemand een goed idee? Ik hou me aanbevolen.

 
                                    

Ik zie nu dat het een beetje scheef lijkt maar dat is echt "gezichtsbedrog" hoor. Ik heb de randjes een beetje provisorisch aan elkaar geregen, anders zie je van de rare ongelijke randjes op de foto.

Ook nog even een foto van mijn 2 biscornu's. De blauwe is af, de roze krijgt nog een mooi kraaltje in het midden. Was echt een leuk werkje.


Mijn DH is nu een kastje van Ikea aan elkaar aan het zetten. Ik wilde graag een kastje met laadjes waar ik mijn borduurspulletjes kan opbergen. De geluiden die van boven komen klinken onheilspellend. Ikea heeft hele leuke dingen maar de tekeningen zijn niet altijd goed te duiden. Ik ga me er maar eens mee bemoeien. Niet dat ik het kan, maar een beetje morele steun kan nooit kwaad toch?

Fijne week!
groet, Mirjam


7 opmerkingen:

 1. Mooi je borduur biscornus en je kompaas heel mooi. Het likt me een goed idee om het op te lossen dmv strookjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi geworden Mirjam. Lijkt me een goed idee om hier en daar wat bij te snijden of een strookje aan te zetten. Het is tenslotte quiltwerk dus dat mag! Wordt vast heel speels en leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, zo herkenbaar, Mirjam, die Ikea-meubels volgens schema in elkaar zetten!

  Je kompasroos is heel goed gelukt qua kleur en vorm, en ja, het blijft lastig als je een verschillend formaat blokken hebt, die je ook nog passend moet maken binnen een quilt. Ik ben benieuwd naar jouw oplossing! Ik krijg daar ook mee te maken want mijn vossenblokken variëren ook van formaat. Voor jouw samplerquilt ligt dat anders, maar ik denk dat ik het oplos door bij de grote blokken een rand 'attic window' er omheen te doen, (creëert de illusie van diepte) en bij de kleine blokken twee opeenvolgende zijden gedeeltelijk van een schaduwrand te voorzien waardoor het lijkt alsof het blok er bovenop ligt. Of dit gaat werken binnen een quilt? Ik heb geen flauw idee, maar ik ga het wel proberen. Patchwork is toch ook een beetje experimenteren en soms levert het uiteindelijk verrassende resultaten op!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nou, wie heeft het er over pesten he? ik laat m`n zus geen kastje van Ikea in elkaar zetten hahahha.
  je mariniers kompas is heel mooi geworden. prachtig!
  ik zou als ik jou was pas de blokken op maat gaan maken als je alle blokken gemaakt hebt en uit gelegd hebt waar ze moeten komen.
  dan zou ik pas gaan meten waar hoeveel stof er als tussen stuk /baan moet komen.
  als je de zelfde stof daar voor gebruikt is er niks aan de hand en kan je vrolijk alles laten verspringen ook nog.
  groetjs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niet mee bemoeien hoor als DH aan het klussen is. Waarschijnlijk zit het nu al in elkaar. Je kompas is prachtig geworden. De maat gaat bij mij ook wel eens de mist in. Gewoon een bgeetje bijschaven! Hahaha... Leuke bisconu's heb je gemaakt. Vind ik zelf ook zo leuk om te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Mirjam,
  Je schiet lekker op met je sprei. Ik vind hem mooi je kompas.
  Je biscornu's zijn ook schattig. Het quilten ligt bij mij even stil, maar ik ben even aan het breien.

  Groetjes Mireille.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je biscornu's zijn super en wat maak jij mooie quilten ik ga jouw blogje ook bij mijn leuke kijkblogjes zetten.
  Ja wel grappig ook van 1953 en een zoon en dochter en twee kleindochters, wat genieten we hiervan. Groetjes ELza.

  BeantwoordenVerwijderen