Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 13 oktober 2013

Hallo allemaal,

Alweer zondag, laatste dag van het weekend. Gisteren de 3e verjaardag van onze kleindochter gevierd. Echt jarig was ze!


Ze is een echt "feestbeest" Ze had een microfoon gekregen en ter plekke verzon ze  liedjes waarbij ze iedereen vermaakte. Bij Opa op schoot was het helemaal dikke pret want Opa doet net zo gek mee.
Ik weet wel op wie dat kind lijkt! haha D'r moeder sprong op haar 6e verjaardag op de tafel en tapte de ene mop na de andere, dus de appel valt niet ver van de stam!


Vandaag had ik me voorgenomen om verder te gaan met het Mariners Compass maar eerst een
spelletje Canasta wat bij ons al gauw 2 uur duurt.
Ik heb gewonnen!!! Zo hoort het! Ik probeer niet te hard te grijnzen!Vorige week had ik gehoopt jullie een half Compass te kunnen laten zien, dat is dus gelukt. Het is echt leuk om te doen. Paperpiecen vind ik, ter afwisseling,  zowiezo wel leuk. Ik hoop dat het volgende week klaar is. Officieel is het patroon 36x36 cm. Ik kreeg een goede tip om dit te verkleinen op de kopieermachine, want ik wil 30x30. Mazzel dat ik dit nog op mijn werk kan doen, Begin ik gewoon een kwartiertje eerder, dan kan ik rustig (lees zonder pottenkijkers) even fröbelen want het gaat natuurlijk nooit in één keer goed. Ik denk dat het uiteindelijk 28x28 is geworden, maar dat geeft niet, dan kan er nog een mooie rand om.


Woensdag weer bee bij Saskia, gezellig!

Voor allemaal een fijne week en tot gauw!
groet, Mirjam

6 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je mooie kleindochter! Wat een heerlijk meisje! Je kompas wordt mooi zeg, lijkt me nog behoorlijk ingewikkeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gefeliciteerd met de verjaardag van je kleindochter. Leuk zo'n Opa die mee doet, hebben we hier ook.
  Je compass ziet er erg mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gefeliciteerd met de verjaardag van je kleindochter, leuk zo'n opa die meedoet dat zou mijn man ook gedaan hebben
  wat een mooi compas maak je, de kleuren zijn prachtig
  groetjes
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog van harte met je kleindochter! Lijkt me een lekker pittig ding, gezellig!
  Je kompas wordt erg mooi! Love the colors!
  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met je kleindochter, een heerlijke leeftijd! Door mijn verhuizing heb ik een achterstand met blogs lezen, maar ik ga m'n best weer doen.
  Groetjes, Marjo B-W

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog gefeliciteerd met je kleindochter. Mooi meiske !! Je kompas gaat mooi worden!

  BeantwoordenVerwijderen