Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 10 november 2013

Van alles gedaan, weinig gequilt

Hallo allemaal,

Zoals de titel al aangeeft hebben we het best druk gehad. DS en zijn vriendin naar Schiphol brengen voor hun reis van 3 maanden was beetje heftig, maar ook weer leuk. DD met man en kinderen kwamen ook gezellig even knuffelen. Pien en Karlijn hadden een heel leuk boekje met tekeningen en foto's voor hun Oom en Tante gemaakt. Pien (6) is helemaal idolaat van haar Oom. Dat snap ik best want het is ook echt  een Oom met gekke invallen, grapjes en hij is stapel op z'n nichtjes.Gelukkig hebben we via mail en soms via Facebook wel contact. Maar ze gaan nog helemaal naar het puntje van Zuid Amerika, bijna zowat in Antarctica, of er overal internetverbindingen zijn? Geen bericht is goed bericht denk ik dan maar, slik!

Op de bee heb ik afgelopen woensdag heel erg goed mijn best zitten doen en om 12.00 uur dacht ik: "wat ben ik lekker opgeschoten, ondanks m'n gekwek".  Alles verkeerd aan elkaar gezet, ik laat geen foto zien, het ziet er echt niet uit. Ga gewoon alles uithalen, diep zuchten en opnieuw beginnen.

Wel is het borduur ABC helemaal af, ik ga nog even verzinnen hoe ik daar een quiltje van ga maken, ook dat wordt vervolgd.

Afgelopen vrijdag kwam ik vriendin Nel tegen. Zij had via via een adres doorgekregen waar we quiltspulletjes konden kopen. E.e.a. kwam uit een erfenis. Dus vol verwachting aangebeld en ik waande me echt in een quiltwinkel. Allemachtig, daar heb je wel 40 jaar voor nodig om dat te verzamelen. Maar, ook al was het flink goedkoper dan in een echte quiltwinkel, evengoed moet je nog wel blijven rekenen want voordat je het weet ben je een fortuin kwijt.

 
Zie hierboven de "buit". Ik wil nog altijd een quilt van Heleen Pinkster maken. Heet Strand geloof ik. De zandkleurige stofjes (strand), blauwe stofjes voor (lucht) deden me  "de das om". Verkocht!

De snijmat die daaronder ligt ben ik een dag later gaan halen voor zuslief. Ze is bijna jarig, nu maar hopen dat ze deze week mijn blog niet leest. Een kwart van de originele prijs, mmm, niet slecht toch?

Gisteren kwamen onze kleindochters een nachtje slapen. Papa en Mama hadden eens even behoefte om samen wat leuks te doen. Rijksmuseum, lekker uit eten en even rust. Nou kom maar op, Opa en Oma hebben wel zin in een verzetje. Het was zulk naar en regenachtig  weer dat we de dames mee naar Ballorig hebben genomen.
Wat een uitvinding, heerlijk vonden ze deze enorme ballenbak met aanverwante klim en klauter (eng) gevallen.


 


's Avonds kwam de nieuwste editie  Kinderen voor Kinderen op de buis en of je zo terug in de tijd wordt gemieterd. Gedoucht, pyjamaatjes aan, wat lekkers te eten en te drinken. Ademloos zaten de dames te kijken en mee te zingen want de CD hadden de dames al. Onder een quiltje natuurlijk, zo lekker zacht roepen ze dan!

Nou nog een grappig voorval en dan hou ik op met opscheppen over onze kleindochters!
 Karlijn, net 3 jaar is druk bezig zindelijk te worden. Als je haar maar bijtijds naar de wc stuurt gaat het goed. Maar ineens wilde ze op het potje, wat natuurlijk weer niet beneden stond. Dus ik met mijn gekke kop die pot opgehaald. Zegt ze met een piepstemmetje: "is dat het potje waar mijn Mama ook met haar kleine billetjes op heeft gezeten?
Nou grinnikend beaamde ik dat, met een zucht liet mevrouw zich op haar troontje zakken en zei, dat plast lekker zeg!! Nou, ik ben maar even op de trap gaan zitten uitlachen, heel zachtjes.....


Zo maak je dus weer van alles mee, we gaan nog veel meer meemaken maar dat komt, eventjes geduld!

Tot gauw!

groet, Mirjam

4 opmerkingen:

 1. Heerlijk verhaal. Ik heb genoten van je vertelsels en je kleindochters. Fijne avond nog. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk die opmerkingen van die kleintjes he? Ik moet af en toe ook zo hard lachen! Het is gewoon een feestje om ze een poosje bij je te hebben. Releverende week zo met van alles en nog wat. Spannende tijd met je zoon zo ver weg maar wat heerlijk dat contact houden zo gemakkelijk is tegenwoordig! Mooie lapjes heb je kunnen kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke lapjes heb je gescoord uit de erfenis!
  En heerlijk, zo genieten van je kleinkinderen. Wij hebben ze (helaas) nog niet, maar genieten gewoon van andermans kinderen. Oók leuk hoor! Groetjes, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Druk zijn met kinderen en kleinkinderen is ook erg leuk. en dan kom je inderdaad niet an quilten toe. Wat jammer dat je op de bee alles verkeerd aan elkaar gezet hebt. Dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen