Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zaterdag 7 december 2013

Terug van Turkije!

Hallo allemaal,

We zijn weer terug van 2 prachtige warme weken Turkije. Het viel afgelopen zaterdagavond dan ook wel even tegen. Nat, koud, op Schiphol moesten we even bedenken waar we ook al weer precies de auto hadden gestald. Gelukkig hadden we de winterjassen al op de achterbank gelegd, dus die konden we zo aanschieten, kachel aan en rijden maar!

We hadden onze reis leuk verdeeld, 5 dagen in Alanya bij zus en zwager van DH, 5 dagen met elkaar in Istanbul en weer 5 dagen in Alanya. Istanbul is een hele bijzondere stad, ik heb er echt geen woorden voor, niet te vergelijken met welke stad dan ook vinden wij.  15 miljoen inwoners. Druk, druk, druk. Dat vinden provinciaaltjes uit de polder wel pittig hoor.  Geuren, geluiden, muziek, andere taal, andere gebruiken, overvolle metro's, winkel na winkel, kraam na kraam. Kortom je weet soms gewoon niet waar je kijken moet, Maar als rechtgeaarde toerist hebben we alle highlights gezien.Op 19 en 20 november gezwommen in zee, en lekker!


De kruidenbazaar! Wat je dan aan geuren naar binnen komt is niet te beschrijven!


Het Topkapipaleis, ook al zo mooi!
De blauwe moskee, ik ben dol op tapijtjes en tegeltjes, hier kon ik mijn hart ophalen!

 
 In een leerwinkel liet DH zich een leren jasje aanmeten, binnen 2 dagen af en echt prachtig. Deze naaimachine is vast al héél oud en ik denk niet dat het jasje hierop gemaakt is!Je zou ze toch zo allemaal mee naar huis nemen? Mocht niet van DH, zelfs niet ééntje, zucht.....
Hij vond dat ik sowieso veel te veel bij me had, hihi
Schoonzus had mij al verteld dat het DMC borduurgaren in Instanbul, maar ook in Alanya heel goedkoop was. Inderdaad, omgerekend ongeveer 45 eurocent per strengetje. Ik had thuis al een hele waslijst aan kleurnummers opgeschreven en kijk, de buit. Voor 2 projecten, de maandhuisjes en de geborduurde versie van de Dear Jane.


Ben met de maand februari begonnen, dan hoop ik dat ik elke maand een huisje kan maken want er moet natuurlijk elke maand een ander borduurtje in het lijstje.

Nog steeds heeft de Rode Sprei Quilt prioriteit maar daar heb ik de afgelopen weken niks aan gedaan. Ik ben nog wel op zoek gegaan naar stof voor de achterkant. Ook katoen is in Turkije heel goedkoop maar ik kon de juiste dikte niet vinden, te dun te flodderig. Ook al is het dan geen geld, ik wil toch wel kwaliteit.
In het vliegtuig heb ik een sjaaltje zitten haken, dat geeft afleiding, behalve met veel turbulentie want dan wordt het een rommeltje. Gelukkig had ik gezien dat er geen metalen haakpennen  mee in het vliegtuig mochten maar wel van bamboe. Geen probleem dus, alhoewel ik ze niet lekker vind haken.


Thuis dus maar weer gauw mijn oude vertrouwde haakpennetje gepakt.

Nu weer op naar de Kerst, heel raar hoor, vanuit de zon de winter in. Maar het went snel genoeg!

Tot blogs, Mirjam

7 opmerkingen:

 1. Dat valt dan wel even tegen als je ineens weer in de winter binnen stapt. Mooie plaatjes laat je zien. Heerlijk genoten dus.
  groetjes....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ben je heerlijk 'eruit' geweest. Prachtige foto's. (die gewelven....overweldigend denk ik, als je daar binnenstapt en omhoog kijkt...) En wat een prachtige oude kunst is er toch. Kan me voorstellen dat je genoten hebt.
  En met je nieuwe dmckleurtjes in gebruik ben je vast weer snel gewend aan ons eigen wind-en regenlandje
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er heerlijk uit! Is het niet geweldig nog even wat zo'n op je huid te kunnen voelen voor je de lange koude wintermaanden induikt! Wat is de DMC daar goedkoop! Ik betaal in Amerika de helft van de Nederlandse prijs maar dit slaat alles! Ik vraag me dan wel af waarom wij hier zoveel moeten betalen er is dan toch iemand die er vreselijk veel op verdiend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, Mirjam,

  Welkom terug in ons koude kikkerlandje! Zo te lezen heb jij genoeg portie zonlicht en ontspanning opgedaan om de wintermaanden goed door te komen. Mooi, hè, die mozaïektegeltjes. Ideaal voor patchwork-patronen, Ik heb daar dan ook een paar mooie boeken van in de kast staan. Ooit hoop ik zoiets moois te kunnen maken, ooit........

  Groetjes,

  Nel (Vos)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je een leuke reis gemaakt en zoveel moois gezien! Heerlijk om nog eens aan terug te denken tijdens de koude periode...
  Groetjes, Marjo B-W

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat héérlijk om nog even wat zon op je velletje te halen vóór het echt winter wordt! Fijn dat jullie zo genoten hebben! En thuisgekomen: wéér genieten van de herinneringen ...én je mooie strengetjes! Wat een moed, Dear Jane borduren....pfffff....veel succes en groetjes, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen