Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

maandag 17 maart 2014

regiodag en meer

Hallo allemaal,

Afgelopen vrijdag was de regiodag van Flevoland in Swifterbant. Een paar dagen van te voren kregen we het lijstje door wat we mee moesten nemen. Verfschort, plastic handschoenen, oude handdoek, vuilniszak? Hallo, zitten we wel bij de goede club? Jawel hoor maar het was wel verrassend. Je kunt het een beetje vergelijken met zeefdrukken of de oude stencilmachines van de 70 jaren. Marina van "De Ganzerik"kwam demonstreren. thermoscreening heet het.
Het was best heel apart, leuk om een kennis te maken met zo'n  techniek.


Hier doet Marina het voor, je hebt als het ware een klein schermpje met een bloem of tekst. Schermpje op de stof leggen, verf erop en met een kaartje rustig de verf over het schermpje trekken en voila!


Wat een drukte he? Was een leuk dagje, ik weet niet  of deze techniek wat voor mij is. Misschien om een quiltabel te maken?  We gaan het zien.

Ik had de top van de Rode Sprei in mijn tas gestopt. Misschien om te laten zien met de "show en tell". De top is nog niet af. Er moet nog een witte rand aan, dan een rand rood, de rand met het seminole patroon en weer een rode rand en dan dubbelen en mag ik eindelijk gaan doorpitten. Daar gaan nog wel wat maandjes inzitten. Ik heb mijn deadline verlegd naar september/oktober.  Dat zou toch moeten lukken. Stiekem wel al even op bed gelegd. Past precies, maar de rand erom heen zal het alleen maar mooier maken.


Wat heb ik ook andere prachtige quilts gezien.


Deze blauwe is toch ook prachtig. Inmiddels weet ik waar ik het patroon kan kopen. Helaas reageert de mevrouw van de webshop niet zo erg, beetje jammer.\

Dit was het weer even voor nu! Fijne week en tot blogs!
Mirjam

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Een regiodag op World Quilting Day! Wat een gezellige drukte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch altijd weer heerlijk om een dag te delen met andere quilters...... Maar vooral ook wat wordt je rode quilt mooi!! Prachtig hoe de randen de schoonheid van de blokken accentueren. Succes met de laatste loodjes van de top.
  Groetjes 10eke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellige boel daar. en wat is je 'rode' prachtig. De blauwe trouwens ook. Jammer dat de shop niet zo klantvriendelijk is...
  Ik zal eens googelen op thermoscreening... nooit van gehoord en weet niet wat ik me bij het resultaat moet voorstellen. Nooit te oud om te leren, dat zie je maar weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd gezellig he, zo'n regiodag. Wij hadden dat 'screen-gedoe' vorig jaar. Ik vond het maar een vies gefrutsel. Denk niet dat ik het óóit ga gebruiken. En voor iedere screen moet je weer apart betalen....dure hobby dus. Maar.....dat drukt de pret van zo'n gezellige dag niet! Ik geniet ook altijd erg van de show en tell aan het eind. En dat patroon...wauw, errug mooi! Ik hoop voor jou dat de mevrouw gauw gaat reageren. Want als je iets wilt hebben, wordt je plots héél ongeduldig, toch? groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke dag voor je geweest. Ik kon echt niet. Was het hele weekend druk. Je rode quilt is erg mooi aan het worden. Ach, soms moet je je grens verleggen naar later.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor je reactie op mijn blog, ik denk dat dat een hele leuke rand is voor je rode quilt. Het word een schitterende sprei!! Ik zet je blog in mijn reader!!

  BeantwoordenVerwijderen