Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 9 maart 2014

De voortgang

Hallo allemaal,


Eigenlijk is het "van de zotte" op deze prachtige dag binnen te zitten, achter de pc en/of  achter de naaimachine maar ik kan niet anders!! Als compromis heb ik in de zon zitten borduren.

Afgelopen dagen heel erg druk geweest met mijn top. Ik zie (bijna) alle blokken mooier worden met de sashings eraan en ik word er zo blij van.

De randen om de blokken hebben mij de meeste hoofdbrekens bezorgd, uitmeten en zorgen dat ik precies op 33,2 aan alle kanten kwam. Toen kwam Trudy (klik voor haar leuke blog) met een geweldige opmerking op een eerder blogje van mij. Zij maakt alle randen bewust wat ruimer en snijdt ze naderhand op maat. Wat een geweldig idee was dat, ik ga echt nu als een tierelier en.....ik kan nu soms een beetje smokkelen.


Inmiddels is de 4e rij ook klaar, de 5e ligt te wachten en hopelijk kan ik volgende keer de hele top laten zien.

Nog even een foto van het Randje Per Week!
Ik ben nog niet helemaal bij, de randjes van gisteren staan er nog niet op, niet aan toe gekomen.
Ruzie met de printerinstellingen is daar debet aan. Wild word ik van dit soort ongein. Het moet het gewoon doen en wel zoals IK dat wil. DH is vanmorgen even met de hark de tuin ingedoken toen mijn frustraties naar zijn idee te hoog opliepen. Pffff
Ik ga het straks nog even proberen om het geprint te krijgen!Helemaal foutloos is mijn Randje niet, als het me teveel gaat ergeren ga ik het uithalen!

Ik wens jullie allemaal een fijne werk/quilt/borduur/haak en breiweek! :))

groet, Mirjam


8 opmerkingen:

 1. Ik had hetzelfde vandaag hoor Mirjam.....ik moest gewoon een quiltklusje binnen af maken van mezelf en heb daarom als tegenhanger buiten een paar steekjes zitten doen want zomaar zitten lummelen doen we niet natuurlijk. Al met al een heerlijk dagje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig... Ook weer lekker als het zo mooi wordt met een beetje smokkelen wat niemand ziet! Hij wordt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij wordt echt heel gaaf, je quilt! En je randjes zijn ook leuk, je bent al een heel eind. Ik was samen met mijn zus naar een modeshow van onze favoriete lingeriewinkel, wij zaten ook binnen. Maar was erg gezellig, kijken of we morgen lekker buiten kunnen zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je quilt wordt echt prachtig, Mirjam. Ik kan me voorstellen dat je hier blij van wordt en als een speer hiervoor wilde gaan, ondanks (of misschien wel dankzij) het mooie weer.
  Had je al een quiltmotief in gedachten?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een herkenning, als het einde in zicht is, de finish bijna bereikt is dan wil je nog maar een ding en dat is over de finish gaan........ Hij wordt steeds mooier, completer! Ik geniet met je mee.
  Groetjes 10eke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat wordt je rooie móói! En de randjes, ook zo'n frisse lap. 't wordt al een heel stuk, hè?
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wauw Mirjam, al je keuzes over stoffen en patronen worden hier tot een mooi resultaat gebracht.
  het is echt super, volgens mij ga je met veel plezier quilten!!
  groetjes miek

  BeantwoordenVerwijderen