Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 13 april 2014

Update!

Hallo allemaal,

Eindelijk weer eens een stukkie op mijn blog, kreeg al commentaar waarom ik niks meer blogde. Oei, dat is ook zo. Niet dat ik niks te vertellen of te showen heb hoor maar soms is het gewoon druk. Ook een beetje in mijn hoofd en dan heb ik de rust niet een leuk verhaaltje te verzinnen. Heb de afgelopen weken erg gepiekerd of ik nu wel of niet aan het eind van het jaar met pré pensioen zal gaan. De instelling waar ik werk wordt gedwongen om heel wat mensen te gaan ontslaan en over één ding was ik al heel snel eens, ik wil absoluut de WW niet in. Eigenlijk verwacht ik na bijna 28 dienstjaren niet ontslagen te worden maar....je weet maar nooit en als het niet zo is weet ik ook of mijn werkende leven er nog wel leuker op wordt. Er gaat teveel veranderen in de jeugdhulpverlening en de AWBZ. Kortom, jullie begrijpen vast mijn gepieker en laten we eerlijk zijn, vrije tijd kost geld, al was het maar om lapjes en borduurspulletje te kopen.
Genoeg gezeurd...

Ik heb gisteren rond de top van mijn Rode Sprei een witte en rode rand gestikt. Eigenlijk heb ik een beetje spijt. Ik ben toch bang dat mijn rode rand te breed is, vooral omdat ik daarna de rand met flying geese wil doen en dan nog een rode rand. Dan volgt de bies, de bies zo aan de flying geese lijkt me niet leuk, dus ... Bekijk beide foto's maar eens en geef gerust commentaar, graag zelfs.Wat heb ik nog meer gedaan? Het mooie weer lokte mij toch om zaadjes van bloemetjes te gaan opkweken. Meestal gaat het fout, ik vergeet ze water te geven of er komt niks op. Maar kijk, mijn geraniums zijn toch gelukt en ik heb ze zelfs al buiten gezet. Wel in de gaten houden, want bij nachtvorst moeten ze natuurlijk wel afgedekt worden.De nieuwe Borduurrandjes zijn ook al geprint dus vanmiddag ga ik me daar maar eens aan wijden en verder kreeg ik een tip over Inktvisjes haken voor te vroeg geboren kindjes. Daar ga ik mij ook even in verdiepen. Ik vind het altijd lekker om op de bank 's avonds wat te prutsen te hebben. Dit is is toch een heel goed doel.


Voor wie dit ook even wil bekijken: inktvisjes

groetjes en tot blogs!
Mirjam

10 opmerkingen:

 1. Ik vind je rand prachtig worden! De FGrand geeft het echt een extra. Ik hou van grote quilts, dus zou er nog een effen rode rand langs doen, dezelfde breedte als de eerste.....het maakt het echt af!! En de blokken kunnen het hebben, zo'n forse border.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je rand prima!
  Veel succes met je inktvisjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik zou de rand om gedraaid hebben, dus het witte randje aan de f geese en de rode rand aan de blokjes. dat geeft meer rust. verder kunnen er aan een quilt niet genoeg randen komen als hij over je bed gaat, het ziet er verder super uit. je kan echt trots zijn op je patchwork.
  groetjes miek

  BeantwoordenVerwijderen

 4. ik zou de vliegende ganzen aan de witte rand naaien en dan weer een wit randje en als laatst de rode rand..
  Hij word wel mooi hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat wordt mooi, ik ben het met Klaske eens, zul je zien wordt leuk.

  Groet Miny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat herkenbaar allemaal, vandaar dat ik even reageer, ook op mijn werk (ziekenhuis) moet 55fte weg en is er een sociaal plan. Dit loopt al vanaf de kerst(lekkere timing) en ons werd voorgespiegeld bij vrijwillig vertrek dat de ww een makkie was. Wat worden we onderschat. Ook ik wil dat niet, ook al ben ik 61 jaar. Maar het kost energie en veel piekeren dat verlamt je en gaat ten koste van de creativiteit. Ik heb de knoop doorgehakt en vertrek niet, nu komt er weer langzaam meer energie naar boven borrelen. Succces met je mooie rode quilt!
  Groeten, Joke W.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja dilemas wat is wijsheid......je quilt vind ik mooi rand misschien aan de witte baan. En die inktvisjes schattig en zon goed doel. Succes en niet te veel piekeren

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, die onzekerheid over het voortbestaan geeft je een hoop om over te piekeren......... Wat is wijsheid in deze situatie. Wens je daarom alle wijsheid toe!
  Je quilt vind ik prachtig, ideeën voor je rand; inderdaad na de Flying geese nog een even brede rode rand met een witte bies als afsluiting. Of; witte randje 2 cm, rode 4cm, FG 6cm, rode 4cm en witte bies 2 cm.
  Gewoon je quilt op bed neerleggen en er regelmatig naar kijken met in gedachten de verschillende mogelijkheden en kiezen voor die optie waarvan jouw hart sneller gaat kloppen........ dan is het altijd goed! Heel veel succes en groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja de regering doet de mensen wat aan, sterkte. Wat een prachtige rode sprei om jaloers op te zijn. Ik ben een beginner dus ik durf je geen advies te geven. Succes met het haken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hee Mirjam,
  ik weet niet waar ik mijn vraag moet plaatsen, dus maar even hier:
  Ik las bij Lindevrouwsweb, dat jij van de 40 jaar oude pannenlappen het patroon had ontrafeld.
  Ik heb ze nog van mijn oma en een tante en zou ze graag zelf haken...
  het zijn die in een ruit, om het hoekje worden ze elders genoemd.
  Kun je me een tip geven waar ik ze hier kan vinden?
  Dank je wel!

  Aleid van den Oever

  BeantwoordenVerwijderen