Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

woensdag 23 april 2014

Eigenwijs

Dank voor alle reacties op mijn blogje over de rand van mijn Top van de Rode Sprei. Maar, ik ben een beetje eigenwijs én ik heb niet genoeg stof om de rode rand te vervangen voor een witte. Dat is wat een aantal van jullie adviseerden. Ik heb het overwogen maar ik ben nu ook tevreden met deze oplossing. Ik heb de grote rode rand gehalveerd en de rand met FG's eraan gezet. Na deze rand komt er weer een rode rand van 4 cm en dan de bies.


Ziet er zo een beetje rommelig uit maar het is even het idee. Inmiddels zitten er 2 randen aan. Dus nog één te gaan want aan de bovenkant wil ik gewoon anders afwerken. In principe wordt de Top ergens half mei gedubbeld dus er is nog wel even werk aan de winkel. Maar we gaan ook nog een paar daagjes kamperen, word ik ook nog effetjes 61 (pff) en onze  kleindochter Pien wordt  7, dus druk, druk, druk. Maar wel heerlijk, ik ben graag met van alles bezig, het hoort ook wel een beetje bij me.

Tot gauw weer allemaal!
groet, Mirjam
6 opmerkingen:

 1. Ziet er mooi uit!
  Alvast van harte gefeliciteerd en ik gun je mooi weer met kamperen!
  groetjes, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele goe de oplossing, je vorige blogje had ik niet gelezen, maar ik zou het ook zo hebben gedaan, komt de flying geese rand heel mooi uit. Fijne verjaardag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker eigenwijs doen wat je zelf het mooiste vindt. Ik vind het er in ieder geval prachtig uitzien, ik ben dol op FG's! Alvast gefeliciteerd met de verjaardagen. Gezellige dingen in het vooruitzicht, geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg mooi je rode quilt zeg en lekker doen wat je zelf mooi vind hoor. Alvast gefeliciteerd en fijne kampeervakantie....................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te zien/lezen dat je ondanks of misschien juist door alle tips je "eigen-wijze" hebt gevonden om je quilt af te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De rand vind ik eigenlijk nu mooier geworden.

  BeantwoordenVerwijderen