Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zaterdag 18 februari 2012

Nog een keer

Wat kreeg ik veel goede raad van mede-quilters, geweldig!! Ik heb deze week van alles uitgeprobeerd en dit is het uieindelijke resultaat. De bloemetjes/blaadjes heb ik met vlisofix vastgezet en met de machine van een klein zigzagje voorzien. Toch wilde ik ook het festonsteekje uitproberen, maar niet al te zichtbaar. Dus heb ik vanmiddag dat gedaan rond het bloempotje. Mmmm, redelijk, nog een beetje oefenen maar ik heb er zo wel vrede mee!

Terwijl ik vanmiddag zo aan het festoneren was kreeg ik ineens van die "jeugdherinneringen". Ik denk 1963. Mijn moeder was zwanger van zusje Jacqueline en was luiers aan het festoneren met wit garen. Ik wilde graag een zusje en vroeg haar dat met rose te doen. Maar ondanks het feit dat ze er graag een dochter bij wilde na mij en toen 2 jongens durfde ze daar toch niet aan te beginnen. Stel je voor een zoon in een rose gefestoneerde luier, dat kon toch echt niet. Ik zie mezelf nog elke avond op m'n knietjes om een zusje bidden. Echt Rooms!! Gelukkig kan ik het, ondanks 10 jaar verschil, het erg goed vinden met dat zusje. Trouwens met de 3 broers ook hoor!!!

Morgen naar de handwerkbeurs in Zwolle, om 09.00 uur sta ik paraat. Ben benieuwd!!!

5 opmerkingen:

 1. leuk verhaal en prachtig blok. Ik heb dat vroeger ook voor onze kinderen gedaan,flanellen luiers omhaken met geel,blauw,wit en roze.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb dat nooit gedaan, ik liet dat mijn moeder en schoonmoeder doen. Nu ben ik weer bezig voor onze kleinkinderen dus het komt wel goed, tikkie laat maar ok!!

   Verwijderen
 2. Veel plezier in Zwolle! Ben vandaag geweest en het was erg gezellig en leuk! groetjes, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wat heerlijk zo'n beurs he? ik word altijd zo hebberig van al die lappies en patroontjes!!! Maar daar hebben meer mensen last van geloof ik!!

   Verwijderen
 3. Het was leuk in Zwolle, heb weer genoten.
  Van Leanne's House ben ik bij blok 9 de stitcherie Friends kwijt.
  Misschien niet kwijt maar ik zie hem nergens staan bij de patroondelen.
  Ik kan je mailadres niet vinden dus ik doe het maar even zo. Groetjes ELza.

  BeantwoordenVerwijderen