Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 4 maart 2012

Borduren

Foto van lang lang geleden!!
Dat krijg je er nu van als je in kastjes gaat neuzen met dozen vol jeugdsentiment en foto's die nooit ingeplakt zijn of (gebietst, sst).
Hoe oud ik op deze foto ben, ik weet het niet, maar wel lief he? Samen met mijn moeder, wat een bos wild haar had ze hier!
Ik zal de komende tijd nog hier en daar wel eens wat foto's laten zien op m'n blog. Misschien ook leuk voor familieleden die eens een kijkje komen nemen maar noooooit reageren!!! Wel beetje jammer hoor!!!

Ben ik toch zomaar aan het borduren geslagen. Dat kwam eigenlijk omdat ik op de beurs in Zwolle een schattig quiltje zag met Kinderliedjes en dus "voor de bijl ging". Nou is dat niet zo moeilijk want je wordt op zo'n beurs overspoeld met leuke "wil ik hebben" dingen.
Het was echt al heel lang geleden dat ik kruisjes geborduurd had dus eerst maar eens e.e.a. ophalen. Gelukkig lieve quiltvriendinnen zat die even meedenken.
Ik ben al iets verder dan de foto laat zien maar het gaat om het idee he?

Op maandag 12 maart heb ik een workshop "Verseden bloemen

Ik heb er een vrije dag voor moeten nemen maar deze quilt lijkt me ook erg mooi om te gaan maken. Ik heb al allerlei lapjes bij elkaar gezocht (en gekocht). Als de top klaar is moet er gemanderd worden en dat kan ik wel al een klein beetje maar het is toch wel een uitdaging. Ik heb al een hele mooie plek bedacht waar de quilt kan hangen als het af is....Voortvarend he?

Nou ik ga maar eens verder met borduren, tot over een paar dagen weer!!!

7 opmerkingen:

 1. leuk hoor zo'n oude foto, en wat je werkjes zien er gezellig uit, heerlijk toch dat we zoveel willen doen. Misschien is het handig om de woordverificatie weg te halen, dan posten de mensen eerder, het is best heel onduidelijk de twee woorden die je moet invullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er al goed uit Mirjam! en wat zijn die oude foto's leuk hé? Ik heb ook nog doooooozen vol!!
  Groeten van Nel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat lijkt me een leuke workshop. Je hebt er leuke stofjes bij. En nog een antwoord op je vraag wat een siggie is, een siggie is een afkorting voor signatureblok of handtekening blok die je elkaar stuurt met een leuke brief met info over jezelf erbij. Annelies houdt de lijst bij, je kunt bij haar alle informatie krijgen en zolang meedoen als je zelf wilt. Annelies heeft ook een blok quiltsandsiggies.blogspot.com als je op haar naam klikt kun je haar mailen zij kan je er van alles over vertellen.

  Groeten Miny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Miny,

   Dat ga ik doen, dank je wel voor je reactie!!!

   groet, Mirjam

   Verwijderen
 4. Zóóóó herkenbaar: blij zijn met oude foto's...familieleden die wél meelezen maar nooit reageren...plotseling weer aan het broduren slaan....
  Ach ja, ik ben van '52, dus we schelen elkaar niet zo veel. T zal het bouwjaar wel zijn, al die overeenkomsten, hihi!
  Veel succes met borduren!
  groetjes, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leruke foto van jou en je mams Mirjam en je bent zo lekker aan het borduren,
  ziet er leuk uit! liefs, Nelly

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geniet ervan maandag, is een erg leuke quilt(cursus).Groetjes aan Greetje, Nelly

  BeantwoordenVerwijderen