Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

dinsdag 1 mei 2012

gescoord op Koninginnedag!!!

Loop ik gisteren in Zeewolde op een oergezellige vrijmarkt. Boekjes, speelgoed te kust en te keur. Een kleindochter helemaal blij want ze ging geld uitgeven. Met haar portomoneetje stevig in de knuistjes geklemd ging ze alle schatten af. Uiteindelijk viel ze als een blok voor de Barbieauto mét Barbie en handtasje. Geweldig gezicht, daar maak ik dan weer geen foto van, dom, dom, dom.

Maar ook Oma ging voor de bijl. In een doos zag ik ineens allemaal blauwe lapjes. Zal wel flut zijn dacht ik, maar niks hoor, mooie blauwe lapjes. wat kosten ze, vroeg ik een tikkie ongeïnteresseerd? Niet te happig he? 0,10 cent per lapje zei ze. Ik dacht even, ik versta het niet goed. Eigenlijk had ik de hele doos onder mijn arm mee willen nemen maar naast mij stond een mevrouw ook heel begerig te kijken naar mijn arm vol lapjes. Ik zei een beetje verontschuldigend, ja ik kan altijd lapjes gebruiken, ik quilt. Ik ook, zei ze toen  en laten we nou eerlijk zijn, dan moet je toch een beetje delen he? Hier mijn aanwinst en ik ben er erg blij mee. Heb vandaag alle lapjes toch maar even in de wasmachine gemikt, want  ze roken wel een beetje "stoffig"zal ik maar zeggen.

Dag allemaal!!, groet, Mirjam

5 opmerkingen:

 1. Geweldig! Een mooie buit. Kan me voorstellen dat je de hele doos mee wilde nemen.
  Groetjes Janien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. geweldig he......... die rommel markten blijken soms waardevolle schatten te bezitten.....

  gr.Anneke

  Ankashobbykastblogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een héérlijke sùperoogst! Lief hoor, dat je netjes gedeeld hebt!
  Was ik nou gister tóch maar even gaan struinen...
  Ik dacht alleen maar: ik heb nét zoveel troep weggedaan, ik wil er niets nieuws bij....
  Nóóit aan gedacht dat ik LAPJES zou kunnen scoren.....
  Ik krijg nog een kans in Veldhoven natuurlijk deze week, maar daar zal de prijs wel ietsje hoger liggen, hihi!
  groetjes, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi Mirjam, Nieuwsgierig geworden na jouw reactie op mijn blogje (dank daar voor!) kwam ik ook even bij jou kijken. Leuk blog heb je en de gedeelde blauwe lapjes zullen je vast veel plezier geven. (en een goed gevoel)

  hartelijke groet, ik kom vast vaker bij je kijken,
  Willeke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Daar is de vrijmarkt weer goed voor! Leuke lapjes hoor.

  BeantwoordenVerwijderen