Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

woensdag 25 juli 2012

Meanderen

Hallo allemaal,

Nou, ik had de moed gevonden. Zondag en vandaag heb ik de quilt "Versneden Bloemen"gemeanderd. Best een klus en best spannend, maar ik ben redelijk tevreden. De achterkant heeft wel een paar vouwtjes, toch niet zorgvuldig genoeg geregen. Ongeduldig he? Maar ik ga ook nog een paar dingetjes met de hand quilten. Op het Quilters Prikbord heb ik ook al de vraag gesteld welke kleur bies ik zal afwerken. Ik heb steeds blauw of groen in gedachten gehad maar dat rode van de bloemen is ook best wel fleurig denk ik. Wat denken jullie?


Ik vind het toch zo grappig dat de bloemen, doordat ik die niet doorgequilt heb, er dus uitspringen, net alsof ze er boven op liggen. Daar blijf ik me toch weer over verbazen, zo leuk!!
De koe, de kip, het schaap en de eend ga ik de contouren van doorpitten.
Morgen ga ik met onze kleindochter naar de Juwelier. Mevrouw wil gaatjes in haar oren, Mama gaat ook mee, (gelukkig maar). Uitgebreid heeft ze mijn oor, oorbel en gaatje bekeken en zeeeer uitgebreid hebben haar moeder en ik haar verteld dat het best een beetje pijn doet en ze zal schrikken van de knal en dat ze dan niet na één oor kan zeggen. Ik wil niet meer.......Ik zie het eerlijk gezegd al helemaal voor me. Huilende Pien, Geïriteerde Mama en een Ongelukkige Oma!!!!
Maar goed, onze dochter was nog maar 4, (31 jaar geleden, pffff) en met een smile van oor tot oor (letterlijk) zijn daar door dezelfde juwelier de gaatjes ingeprikt. Dus ik heb goede hoop.
Het resultaat gaan we uiteraard fotograferen en ten toonstellen hier!!!

Vanavond nog wat plantjes in de tuin zetten die ik vanmiddag had gekocht. Alle Vlijtige Liesjes waren door de overvloedige regen van afgelopen weken helemaal verzopen. Eerst dacht ik, ik ga er ook geen cent meer aan uit geven maar 3 lege potten in Juli is natuurlijk ook geen gezicht. Gelukkig doet de rest van de potten het goed. Als de tuin een foto waard is zal ik die ook op het blog zetten, maar nu ziet het er niet uit!!!!

groet, Mirjam3 opmerkingen:

 1. Het is je hartstikke goed gelukt hoor, ik zou om de koe de kip het schaap en de eend ook fijn gaan meanderen en verder niet, ze springen er dan vanzelf uit en je hebt dan een geheel. Ik vind het erg mooi geworden en zou kiezen voor de donkerrode of donkergroene bies.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en veel succes met het gaatjes prikken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben benieuwd naar je kleindochters gaatjes! En een rode bies zou ik doen!
  En natuurlijk zien we grqag het resultaat van je bloembakken! :) groetjes cairna

  BeantwoordenVerwijderen