Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 29 juli 2012

oorbellen en een rand om een quilt

Hallo allemaal,

Onze Pien heeft nu toch echt heuse gaatjes in d'r oren en oorbellen. Wat kan een 5-jarig meisje daar blij mee zijn. Gelukkig waren ze bij de juwelier zo pienter om tegelijkertijd in elke oortje één gaatje te schieten, want ik weet niet of het 2e gaatje gelukt zou zijn, want ze schrok toch wel heel erg van het geluid en toch wel een beetje pijn. Ze zat lekker bij Mama op schoot dus er waren direct kusjes voor de schrik.
In iedere winkelruit moesten de belletjes bewonderd worden, wat kun je daar toch van genieten!!!
Ze had er prima mee geslapen en zelf de oorbelletjes al rondgedraaid om vastzitten te voorkomen. Druppeltje sterilon doet ook wonderen!!!

Vandaag heb ik de rand om mijn Versneden Bloemen gezet. Op het prikbord en ook op mijn blog had ik gevraagd om advies m.b.t. de kleur van de bies. Veel adviezen kwamen op groen en blauw. Ikzelf had maar steeds "rood"in mijn hoofd en ik ben eigenwijs genoeg om uiteindelijk toch voor "rood" te gaan ondanks alle adviezen. Ik ben er nu  blij mee.
Ik denk dat ik 40 jaar geleden dat anders zou hebben gedaan. Ik ging niet eens kleren kopen alleen, er moest altijd iemand mee om me te helpen kiezen. Nu wil ik niemand mee want ik weet zelf best wel wat ik wil. Wat een opluchting om op m'n eigen tempo winkel in én uit te gaan!! Is dat nu volwassen worden? Ik heb er dan wel lang over gedaan vrees ik!!


Ik moet de rand nog vastzetten en ook de bies waar de stok doorheen moet is nog niet helemaal naar mijn zin. Ik heb daar altijd ruzie mee!! Ik heb hem al wel vastgestikt met de bies mee maar hoe nu ook al weer verder. Daar had mijn quiltjuf Greetje een trucje voor maar dat ben ik weer vergeten. Ga d'r maar even mailen geloof ik.

Nog even een foto van kleindochter Karlijn in Zeeland!!!

Daar word ik stil van hoor!!!

groetjes, Mirjam

3 opmerkingen:

 1. Dapper hoor van Pien! En je rode rand is erg mooi En ja die foto van karlijn is een plaatje...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het rode randje is erg mooi! En wat leuk dat Pien zo blij is met haar belletjes.
  Prachtige foto van Karlijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind je bloemenquilt erg mooi! Ik zou óók voor rood gekozen hebben! Haalt de kleur van de bloemen extra op!
  En wat een schàttige kleindochters heb je!
  groetjes, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen