Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

woensdag 19 september 2012

Herfst

Hallo allemaal,

Als ik naar buiten kijk dan zie ik regen én hagel loodrecht naar beneden vallen. Echt weer om lekker binnen te zitten met breiwerk of quiltgepruts.

Vanmorgen op de bee heb ik namelijk (zoals gewoonlijk) me met iedereen bemoeid, koffie gedronken én ingeschonken. Jeanne was jarig geweest dus die cake ging er ook best in. Slecht voor de points.......
 
Dus toen ik eindelijk iedereens prachtige dingen bewonderd had was het half 11, tijd om zelf ook eens wat uit te voeren. Ik hield mijn Happy Home quiltje omhoog om de voor én achterkant te showen. Thuis al geregen dus klaar om door te pitten, totdat Annemieke zei: "ik wil niet vervelend doen maar de hartjes op de achterkantstof zitten op z'n kop"!!! Nee he? Jawel, op z'n kop. Ik heb heel eventjes getwijfeld maar nee, uithalen en overnieuw rijgen maar. Als ik nu al gequild had dan had ik dat waarschijnlijk niet meer gedaan. Uiteindelijk is het de achterkant maar, maar toch......Dus nu ga ik echt aan het doorpitten.

Verder heb ik nog een vraagje. Hebben jullie een prikbord boven je werktafel? Ik zoek eigenlijk een mogelijkheid om een klein quiltje tijdens het maken eens op te hangen. Om het van een afstand eens te bekijken maar ook om te zorgen dat niet alles zo kreukt.
Verder dacht ik misschien dat het handig was om scharen en quiltsjablonen op te hangen. Alles slingert bij mij maar in laadjes en ben ik de helft van de tijd alles kwijt. Nee, ik ben heus geen chaoot!!! :))

Ook een klein handzaam prikbordje om een blok op te prikken als je het patroon aan het maken bent. Wat gebruiken jullie dan?

 
 
 
De reproductie van Van Gogh mag dus weg en daar wil dus zoiets als een prikbord.
 
groetjes allemaal en een fijne dag!!
Mirjam
 

10 opmerkingen:

 1. Ooh wat een mooi quiltje ,ik heb oud rek boven mijn werktafel hangen met twee planken daaronden een lat opgehangen met daar een quiltje aan dus kan ik als designwall gebruiken en op de planken spulletjes om te quilten in rieten mandjes lekker overzichtelijk en ook nog hoog gehalte gezellig.Misschien heb je er iets aan .
  Veel succes Sonja.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik doe veel met de hand en heb nog wel de wens om in mijn eigen hobbykamertje nog iets op te hangen, maar weet nog niet goed wat precies.
  Boven mijn bureau met computerscherm heb ik in ieder geval een soort beugel hangen met van die s-vormige haken en aanhangbakjes. Allese gekocht bij de Ikea, voor ca. 10 euro denk ik. de haken gebruik om een schaar of plastic tasje aan te hangen. De bakjes staan vol met pennen, en ander handig spul.

  Succes, ben benieuwd wat je er van gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb achter mijn tafel een ikea ivar stelling, op de planken staan houten ladenkastjes(ook van ikea) met mijn garens netjes op kleur en doosjes en mandjes voor de losse spullen
  en voor de scharen, snijmessen,centimeters, potloden, viltstiften etc. heb ik een ladenblok op wieltjes.
  die staat onder een tafel en als ik m nodig heb trek ik m naar me toe.
  ik heb een prikbord van zachtboard met flanel eromheen gemaakt, die hangt tegenover de deur zodat als ik de kamer inkom ik direct kan zien of ik nog iets moet veranderen...:)
  succes!!!

  dini

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eerlijk gezegd ben ik nooit aan een prikbord toegekomen.
  Ik heb gewoon een gordijnroede opgehangen, en daaraan een laken waar ik de onderdelen op speld. Omdat ik vaak meer projecten tegelijk onderhanden heb, kan ik de quilts in wording op het laken laten zitten, en het laken wisselen.
  Omdat ik toch wel tempo heb, komt er genoeg af, zodat er snel weer een laken vrijkomt.
  Succes! en groeten
  Dorothea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook een gordijnroede onder mijn plank, daar hangen scharen enzo aan. Op de plank mandjes en spullen. Onder mijn tafel een grote rijdende bak met stofjes. Heb ik tekort aan, dus nog wat bakken er naast, hihi. Als ik me omdraai zie ik de spiegel van onze slaapkamerkast, op enkele meters. Dan kan ik goed op afstand zien hoe de quilt wordt. En een prikbord? Wereldidee, wil ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook een gordijnroede onder mijn plank, daar hangen scharen enzo aan. Op de plank mandjes en spullen. Onder mijn tafel een grote rijdende bak met stofjes. Heb ik tekort aan, dus nog wat bakken er naast, hihi. Als ik me omdraai zie ik de spiegel van onze slaapkamerkast, op enkele meters. Dan kan ik goed op afstand zien hoe de quilt wordt. En een prikbord? Wereldidee, wil ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ook een gordijnroede onder mijn plank, daar hangen scharen enzo aan. Op de plank mandjes en spullen. Onder mijn tafel een grote rijdende bak met stofjes. Heb ik tekort aan, dus nog wat bakken er naast, hihi. Als ik me omdraai zie ik de spiegel van onze slaapkamerkast, op enkele meters. Dan kan ik goed op afstand zien hoe de quilt wordt. En een prikbord? Wereldidee, wil ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hahaha,moest even lachen om je verhaal, ik denk voor iedere quiltster herkenbaar, nou ik heb bijna overal een schaartje in,andes ben ik het toch steeds kwijt. Ik heb op mijn "atelier"een stuk vloerbedekking tegen de muur, daar prik ik alles op met spelden, zowel tekeninen als blokken en quiltjes.daarboven een latje voor de afwerking en daar zitten haakjes in waar ik allerlei dinen aan op hang, sjablonen en allerlei andere dingen.Ik vind het handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een schattig quiltje is dit.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Volgens mij was ik de stoorzender die zag dat de achterkant op z'n kop zat maar ik voel me niet schuldig hoor!
  Ik heb al jaren prikborden boven mijn werktafel en dat is o zo handig.
  Heel overzichtelijk en alles zo voor het grijpen,
  Echt aan te raden.

  BeantwoordenVerwijderen