Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 28 oktober 2012

Van alles

Goede morgen allemaal,

Vanmorgen lag ik om (wintertijd) 7.00 al klaar wakker. Waarom kan ik toch nooit meer uitslapen? Echt frusterend. Toch nog maar een keer omgedraaid maar na een poosje houd ik het dan toch niet meer uit, ik wil dat bed uit. Vroeger toen de kinderen nog klein waren en zij ook met het wisselen van de tijd van slag waren en om 6.00 het halve huis op stelten zetten verzuchtte ik wel eens: "laat me nou toch eens uitslapen"!!!! Nu het weer mag, kan ik het niet meer!!! Terwijl ik gisteren toch een enerverende dagje heb gehad. Ben naar de Handwerkbeurs in Rotterdam geweest. Dat is toch een hele reis. Tussen Almere en Weesp was het spoor gestremd en reden er bussen. Dat vonden we niet zo'n goed idee, dus met de auto naar Weesp en dan op de trein.
Heerlijk om weer op zo'n beurs rond te struinen, omdat ik in Nieuw Buinen al aardig tekeer was gegaan met stofjes kopen had ik me voorgenomen om geen stofjes te kopen. Heb ik ook niet gedaan. Wel ben ik voor de bijl gegaan met een loep voor op je hoofd. Niet lachen!!!!!!!!


Het ziet er toch echt niet uit he? Maar het werkt wel!!!!! Je kunt hem ophoog klappen als je hem even niet nodig hebt. Met name met borduren lijkt het me superfijn. Ben benieuwd wat ze volgende week op de bee voor commentaar geven.
Ik heb dus ook nog maar een klein borduurwerkje gekocht. Combi borduren en quilten, leuk cadeautje als ik tenminste daar nog aan toe kom.

Voor Pien ben ik een muts aan het breien, bestemd voor 5-12. Het begin was even puzzelen, gelukkig heb ik de breien.startpagina gevonden en daar om hulp gevraagd. Els reageerde bijna direct en was zo lief om me op weg te helpen. Ze heeft 4 pagina's voor me ingescand om me het "inbreien" te leren en via de mail hulp voor de ingewikkelde steek, die achteraf helemaal niet zo moeilijk is, je moet het effe weten maar is dat niet met (bijna) alles zo?  Met het inbreien ga ik zo beginnen, het is lekker licht, dus moet lukken. Dat resultaat zal ik later laten zien.


Fijne zondag allemaal, groet,
Mirjam6 opmerkingen:

 1. toch wel handig zo'n bril en hoe het staat zie je zelf toch niet(LOL)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He ook op de handwerkbeurs geweest, ik ook gisteren met schoonzus, was weer leuk toch. Maar wel weer wat gekocht, haha, we blijven bezig.............gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zucht die brillen wat een drama. Ik ben nu nog in de hemas, kruidvat blokker series maar zie niets meer zonder:) Die bril loep lijkt me helemaal top maar dan zonder toeschouwers hihi. Leuk je vestje voor je grote kleindochter en lukt het met inbreien? Groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het staat je geweldig!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Handig zo'n bril. Moet je in de auto gebruiken. Hoef je niet zo ver meer te rijden want alles lijkt dan dichterbij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die loep, geweldig! Ik gebruik voor borduren de loep van mijn daglichtlamp, maar die "scharniert" nog al eens een andere kant op.

  BeantwoordenVerwijderen