Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 18 november 2012

Sarah

Alweer 2 weken geleden dat ik mijn laatste blogje schreef, dat kan eigenlijk niet. Ik probeer echt elke week wat te krabbelen maar soms lukt het gewoon even niet.
Ben toch wel druk bezig. Kan nu eindelijk ook wat vertellen over de kleine Sarah die ik maakte voor mijn zus. Zij werd gisteren 50 en ik weet dat ze best wel eens op m'n blog gluurt. Dan was de verassing eraf geweest als ik de vorderingen had laten zien. Ik wilde eerst iets quilterigs maken maar kon niks leuks vinden en terwijl ik nog door peinsde kwam ik deze Sarah tegen. Heeft niks met quilten te maken maar daarom wel grappig om als tussendoortje te doen.

Volgens het patroon wat ik meestal blindelings volg, dom, dom, dom, moest ik Aslan gebruiken, dat is een soort dik papier wat aan beide kanten plakt. Het leek me wel logisch want het is natuurlijk wel stevig. Dus huppekee knippen en plakken maar. Dan bedenk ik dus niet dat als ik dat ook maar 2 mm. te ruim doe, ik dan een probleem krijg met festoneren want met de naald door de Aslan heenprikken is niet leuk. Maar soms kun je dingen toch nog wel iets herstellen en het uiteindelijke resultaat is best leuk geworden. Zuslief hing hem direct midden in de kamer op, dat deed me wel goed hoor!!

Afgelopen vrijdag ben ik naar de regiodag van het Quiltersgilde geweest in Swifterbant. Was ik nog nooit geweest, wat eeen ontzettend leuke dag was dat. Wel heel druk, 90 vrouwen, kakeldekakelkakel. Ik doe daar zeker net zo hard aan mee hoor!!! :))
We kregen een leuk werkje bedoeld voor Kerst. Zo grappig, 90 praktsch dezelfde lapjes en patroon en 90 verschillende uitvoeringen.


Er waren door veel vrouwen allerlei quilts opgehangen, sommigen af en sommigen niet. Even een kleine impressie, van wat er opgehangen was.Die met de gouden kerstballen ga ik volgend jaar ook maken. De maakster "Driesje"gaat mij en Nel even een beetje begeleiden. Ook het schattige landschapje is van haar hand. Volgens mij was dat gemaakt n.a.v. een workshop bij Greetje Hein. Overigens was Greetje ook degene die samen met Marijke de regiodag in perfecte banen leidde.
De huisjesquilt is van een, voor mij, onbekende maakster maar iedereen liep foto's van van alles te maken. Ik neem dan maar aan als je echt niet wilt dat je quilt gefotografeerd wordt je hem niet ophangt toch?.....
Nu ben ik toch echt weer een beetje bij met mijn blog. Vandaag wordt het weer verder breien met de sjaal van Pien. Nog één foto dan!!

Ben op de helft, help en het is zomaar 5 december!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fijne dag allemaal!!!!

8 opmerkingen:

 1. De regiodag was inderdaad ontzettend leuk en wat een prachtige quilts waren daar te bewonderen. Voor mij(beginner) nog 6 bruggen te ver hoor maar heerlijk om inspiratie op te doen en wie weet in de toekomst....
  Eerst maar volgend jaar met de kerstballen stoeien!!
  Groeten van Nel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk je sarah zeg, zal ze leuk hebben gevonden. Regio dagen zijn zo gezellig met elkaar, we delen toch allemaal de zelfde hobby, dus altijd wat te kletsen. Je sjaal word erg leuk hoor, dus breise............gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezelligheid en wat een mooie cadeaus. Leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ontzéttend leuke, lieve Sarah! Ik riep héél hard toen ik die grens bereikte, dat ik géén Sarah wilde. Maar zó ééntje was wel leuk geweest.
  Maar ja, toen quiltte ik nog niet.....
  Ook ik was dit jaar voor het eerst naar de regiodag (zo drenthe), maar zéker niet voor de laatste keer. Ook bij ons was het supergezellig!
  Succes met afmaken van je sjaal!
  groetjes van Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha, ik bof maar met zo'n zus! Sarah hangt nog steeds te pronken boven de tafel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Mirjam,

  Grappig geworden je Sarah.
  Hoop er volgend jaar ook bij te zijn op de regiodag.
  Tot gauw, groetjes van Nelly

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Mirjam, ik kan je mailadres niet vinden, wil je mij even je mailadres sturen?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik was een week eerder op dezelfde regiodag, jammer dat we elkaar misgelopen hebben! Misschien in maart? Ik vind je Sarah erg mooi geworden, kan me goed indenken dat je zus dat ook vond!
  Fijn weekend, Marjo B-W

  BeantwoordenVerwijderen