Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 2 december 2012

Gelukt!!!!!

Hallo allemaal,

Het was even spannend maar gelukkig de sjaal en muts voor Pien zijn af. Vandaag de kwastjes bevestigd en een foto gemaakt voor op het weblog!!!
Het inbreien vond ik echt spannend maar over het algemeen ben ik best tevreden. Ik brei tamelijk vast dus het "inweven"vond ik minder mooi. Ik heb dus met heel veel breivisjes gewerkt en je moet even je koppie erbij houden maar toen ik het eenmaal doorhad ging het goed. Was toch wel erg leuk om te doen. Ben al aan het denken aan een volgend brei of misschien wel haakproject want ook dat vind ik wel erg leuk. Granny-Square haken lijkt me ook wel erg mooi!!!


Nel en ik zijn al best opgeschoten met de spreien-sampler. Nel is mij een stapje voor maar dan kan ik mooi afkijken!! Sssttt!!!
Ik vind het een heerlijk werkje, vooral omdat we het (voorlopig) allemaal met de hand doen. Lekker centimetertje voor centimetertje, kleine steekjes, om het hoekje, even heen en terug en weer een klein naadje klaar, strijken en hup het volgende naadje.
Ik laat jullie eerst even de blokken van de blauwe sprei van Nel zien, met toestemming van haar uiteraard!!


Nu mijn 2 blokjes

Nou, ziet er ook best aardig uit he? Ben nu de stofjes bij elkaar aan het zoeken voor het  Card Trick Block, ik denk dat ik het iets kleiner maak en dan een rand eromheen om wel aan de 31.7 cm te komen!!! Maar daar ben ik nog niet uit!!!

allemaal een fijne week en tot blogs!!!!4 opmerkingen:

 1. wat een schattig breiwerkje!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een prachtig mutsje en sjaal. je blokken worden ook mooi, ik vroeg me af waarom je elk naadje eerst strijkt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi hoor knap gemaakt ook het inbreien prachtig. Groet carina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, diese Blöcke sind ebenfalls super schön.
  Und der Schal und die Mütze sind zauberhaft.
  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen