Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zaterdag 2 februari 2013

Texel, Inner City en borduren

Vorige week zijn we een paar dagen op Texel geweest. Er lag nog veel sneeuw dat maakt het eiland bijna sprookjesachtig. Ik ben dol op de Waddeneilanden en allemaal hebben ze hun eigen charme. Als we niet aan de wandel waren of shoppen in Den Burg zat ik heerlijk te borduren!
Vandaag ben ik weer verder gegaan met het blok Inner City. Dat is, nu ik het door heb, een leuk werkje. Tijdrovend maar je moet ook geen haast hebben he?
Wordt best wel mooi he? Uiteindelijk komen alle 42 stukjes aan elkaar en worden ze geappliceerd op een ondergrond. Ik gebruik daarvoor weer het zelfde stofje wat ik persé in elk blok wil gebruiken. Ik had naar Texel een borduurwerkje meegenomen, eigenlijk om gewoon 's avonds wat omhanden te hebben als de tv niet zo bijster leuk zou zijn. Gek he? Ik hoor het van heel veel quiltsters, breisters etc, we kunnen niet ergens een weekendje heen of vakantie vieren zonder lapjes, knotjes wol, borduurgaren. Dus aan het borduren geslagen en ik vind het weer helemaal leuk. Begonnen met de letter M, maar nu heb ik zoals het hoort bij het Alfabet, de letter A onder handen genomen. Ik wil er uiteindelijk een quiltje van maken. Dus als we op vakantie gaan heb ik alvast wat om mee te nemen. Mijn lieve echtgenoot begint bij voorbaat al "zuinig te kijken". Want het moet straks weer in de caravan en hij houdt met argusogen het gewicht in de gaten, behalve als er sprake is van barbeque atributen, die kunnen blijkbaar altijd mee!!! Mmmmm Maar volgend jar zijn we 40 jaar getrouwd, inmiddels heb ik door hoe ik dit weer ga oplossen om dat mee te krijg wat IK belangrijk vind. :)) Ik wens jullie allemaal een fijn weekend en tot later!! Mirjam

7 opmerkingen:

 1. Leuk zeg die hexjes met twee kleuren stof erom.
  Texel is een heerlijk eiland he, Den Burg een gezellig stadje................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet dat er sfeer vol uit op Texel! helemaal in de borduur zin jij. ja, bij mij moet er ook altijd van alles mee als we met vakantie gaan. je quilt blokjes zien er leuk uit. hier wordt nog steeds druk doorgepit aan mijn quilt. Groetjes....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Texel ziet er prachtig uit! Ik ken het niet zo goed, maar ik geloof dat daar maar 's verandering in moet komen... Succes met je innercity!
  Groetjes, Marjo B-W

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk Texel!!! Mocht er ook twee keer komen.
  En wat leuk een hexagon in twee kleuren echt bijzonder!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker, zo een paar dagen er tussen uit! Heel herkenbaar hoor, àltijd wat mee om je handjes te laten wapperen! Ik had zelfs een keer (stiekum) mijn lichtgewicht naaimachine mee in de caravan. Toen DH dit ontdekte, dreigde hij dat we naar huis zouden gaan als die te voorschijn kwam, haha! Ik ben toen maar lekker met de hand blijven prutselen :)
  Ik vind het een mooi en origineel idee, hexjes in 2 kleuren! Ben benieuwd naar het eindresultaat!Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk, jouw twee kleuren hexjes! Ik zat hier gisteren te zoeken naar vakanties, vroeg aan m'n lief of het niet een idee was om een caravan te huren... Om te proberen. Mij lijkt het zooo relaxed, zo op vakantie gaan. Mijn man reageerde maar lauwtjes, snap je dat nou?

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. *Glimlach* dankjewel voor je reactie, Mirjam... Ik blijf volhouden;)

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen