Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 3 maart 2013

alweer even geleden

Hallo allemaal,

Ik weet het, al zeker zo'n 10 dagen geleden dat ik wat blogde. Het is zeker niet zo dat ik niet druk bezig ben maar er is geen giga veel nieuws.
Ik heb de 4 blokken "grandmother's fan" nu geknipt en één zit in elkaar.



Ik schrok me een hoedje toen ik het aan elkaar moest naaien, het leek helemaal niet te passen, maar na enig denkwerk en rustig inknippen van de rode lap in de ronding pastte het perfect. Geen millimeter te lang of te kort. Stomverbaasd ben ik dan dat het gelukt is. En blij!!!

Om wat afwisseling te creëren ben ik nog steeds bezig met het borduren van het alfabet, dat gaat t.z.t. ook een quiltje worden en ben ik helemaal verliefd geworden op onderstaand borduurpatroon. Dat gaat mee op vakantie. Ben aan het twijfelen of ik dit met blauw "verloop"garen zal maken maar ben er niet zeker van of dit wel mooi en duidelijk zal zijn. Als iemand hier ervaring mee heeft, dan hoor ik dat graag. Vriendin Nel opperde om een kleine letter te proberen met dit garen. Dat is uiteraard het proberen waard.



Gisteren kwamen onze kleindochters een nachtje logeren. Hun papa en mama hadden wat te vieren en leverden de dames af met 2 tassen kleren, luiers, speelgoed, een loopfiets, een step en 2 autostoeltjes!!
Dag Opa en Oma, tot morgen, veel plezier! Haha, ik weet het nog van jaaaaren geleden. Mijn ouders kwamen elk jaar een midweekje bij ons in huis. Dan maakten wij ons ook pijlsnel uit de voeten, heerlijk even een paar dagen voor jezelf en je huwelijk. Heel gezond dus.
Nu weet ik pas dat je daar je kinderen echt een plezier mee doet.

 Onze kleine dames hebben wel zo hun ideetjes over slapen. Vooral Karlijn van 2 jaar en 4 maanden weet feilloos het moment van naar bed gaan uit te stellen en verzint ter plekke waarom het absoluut niet mogelijk is om te gaan slapen. Een kleine impressie: , het is eng, het is donker, wel de aap in bed maar niet de beer, licht moet aan, oh nee, toch uit. Ze wil geen bloemetjes op haar dekbedhoes en als klap op de vuurpijl, Oma is niet lief. Tja, dat kon niet uitblijven want oma is inmiddels een beetje narrig geworden. Dan weet mevrouw het: ze wil bij Pien in bed, dan gaat ze echt slapen hoor, echt waar Omi!!!
Nu komt het: Pien en ik hadden een bondje, Opa ging op zolder slapen, Pien en ik in het grote bed en Karlijn apart want dat is veel handiger, bovendien was ze verkouden en ze hoest.
Voelen jullie hem al? Pien en Karlijn in het grote bed, Opa nog steeds alleen op zolder en Oma alleen in Karlijns bed en niet slapen dus. Ik moest er midden in de nacht eigenlijk wel om lachen, wat onze eigen kinderen never nooit gelukt zou zijn, kregen dit dametje dus binnen één uur voor elkaar. Maar goed, wij hoeven niet meer op te voeden he? Zo lekker!!!!



 

Ik had  eigenlijk een foto moeten maken van de kleine dames in het supergrote bed maar deze is ook wel grappig.We hebben appeltaart gebakken en werkelijk ze zaten tegen me aan geplakt totdat daawerkelijk de taart in de oven verdween. Maar het blijft genieten met deze twee en ik hoop dat ik dat nog heeeel lang kan doen.

Tot blogs!, Mirjam








































7 opmerkingen:

  1. o, wat klinkt dat heerlijk.... even samen weg met zijn twee en fijn dat opa en oma er dan zijn.... heel herkenbaar. Wij zijn ook zo dankbaar dat onze ouders dit voor ons doen af en toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die oma en opa genieten, dat lees ik zo wel........liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Altijd leuk om te lezen als je het over je kleindochters heb. Volgens mij kun je er een boek over schrijven. Ik krijg gelijk ook herinneringen aan mijn eigen slaapfeestjes bij oma, daar was ik nog al vaak. En soms ook met mijn nichtje en dan samen in oma d'r grote bed.
    Geniet er maar van! En wat een schattig patroontje. Is het een ideetje om een andere kleur stramien te gebruiken zodat je blauw verloop wel opvalt? En je sprei is wel hoogniveua quilten, knap hoor. Groetjes Mireille.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. First of all I want to say superb blog! I had a quick question in which I'd like to ask if you do not mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your head before writing. I've had a hard time
    clearing my thoughts in getting my thoughts out.
    I truly do take pleasure in writing but it just seems like the first 10
    to 15 minutes are usually lost simply just trying to figure
    out how to begin. Any ideas or tips? Appreciate it!


    Have a look at my web page :: How To Get Rid Of Stretch Marks

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hi there, I discovered your blog by means of Google while searching
    for a comparable subject, your web site came up, it looks great.
    I have bookmarked it in my google bookmarks.
    Hi there, simply become aware of your weblog thru Google,
    and found that it is truly informative. I am gonna be careful for brussels.
    I'll be grateful should you continue this in future. Lots of other people might be benefited out of your writing. Cheers!

    Feel free to surf to my blog tattoo removal cream reviews

    BeantwoordenVerwijderen
  6. You've made some decent points there. I looked on the internet for more information about the issue and found most individuals will go along with your views on this website.

    Visit my website - dry scalp treatments

    BeantwoordenVerwijderen