Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 31 maart 2013

Toch lastig blok

Op deze 1e Paasdag dacht ik "even"de Tulp te gaan maken. Dat viel toch even tegen. Ik blijf steken bij de baisband die het "glas in loodeffect" moet geven.

 


Ik heb de schuine banen gesneden en zoals het boek zegt"de verkeerde kanten" op elkaar gelegd, gestikt en doorvoeren door de baisbandmaker. Nou" egge niet", zoals mijn kleindochter van 2,6 te pas en te onpas roept. Geen beweging in te krijgen. Ik word daar een tikkie narrig van zo op Pasen. Jakkie, wordt vervolgd. Gelukkig hebben we woensdag weer bee, ik sleep alle attributen met me mee. Vast een lieverd die snapt hoe het moet en mij weer op weg helpt, maar het is niet goed voor m'n bloeddruk dit gedoe.

Morgen gaan we even op stap, even een kampeerwinkel plunderen!! Zal me goed doen!!! :))

tot snel, Mirjam


9 opmerkingen:

 1. Zelf maak ik het biasband ook zo. Als de ene strook te kort is dan naai ik ze, met de goede kanten tegenelkaar, haaks op elkaar. Ik vouw het naad open en plat. Vervolgens gaat de strook door de biasband maker. Als je het begin er wat lastig doorheen krijgt, kun je proberen om het uiteinde met een speld naar voren te halen. Je kunt in het gekleurde deeltje precies het uiteinde van een speld prikken en dan de strook iets naar voren proberen te krijgen. Of aan het eind van het strookje even een draadje rijgen en dit draadje eerst door de biasbandmaker trekken en dan de rest van de band. Hoop dat je mijn uitleg snapt. succes en anders moet je toch even wachten tot je bee....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ai, dat zijn de vervelende dingen. Gauw aan de kant ermee en iets leuks gaan doen wat wel lukt. Een kampeerwinkel plunderen is ook leuk, dus vooral doen ;) Veel plezier daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb wel zo'n ding, maar nog nooit gebruikt. Het schijnt ook heel goed te gaan door 2 knopspelden op je strijkplank te prikken en daar de stof door halen en gelijk strijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben ik blij dat jij straks helemaal weet hoe het moet!
  Hoef ik het niet meer uit te vinden, haha
  Veel plezier in de kampeerwinkel.
  Groeten van Nel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zo doe ik het ook altijd, speld in de strijkplank overtrek en dan voorzichtig trekken en beetje bij beetje strijken.
  groetjs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Mirjam,

  Bij Quiltdjoojs vindt je een tutorial over hetgeen waar je nu niet helemaal uit komt.Eerst helemaal naar beneden scrollen en dan oudere berichten, dan krijg je het in beeld. Succes en tot morgen, groetjes van Nelly

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi, vervelend voor je. Maar het is wel en schattig quiltje. Bofkont, dat is wel erg leuk de kampeerwinkel plunderen. Ik ga van de week ook weer quilten even geen stoere dingen.

  Groetjes Mireille.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dit lijk me ook een erg lastig blok. Kan me voorstellen dat je er van baalde1 en.... de kampeerwinkel leeg gekocht?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Blij dat ik je blog bekeek, zocht nog een leuke tulpvorm en denk dat ik het nu gevonden heb!
  Veel succes met de tulp zal vast goedkomen!
  Fijn weekend,
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen