Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 26 mei 2013

Bijna vakantie!!

Bijna het hele weekend bezig geweest met voorbereidingen voor de vakantie. Caravan inpakken met in ieder geval onze eigen koffie want in Frankrijk vind ik de koffie niet zo lekker. Nee, hoor bij ons zul je geen zak aardappelen vinden, hooguit een stuk of 5 piepertjes voor een eerste maaltje. Ik probeer voor 3 dagen wat bij me te hebben zodat we ons op de reisdagen kunnen redden zonder Supermaché!
Ben zo blij met de EReader, dat scheelt kilo's aan boeken alhoewel ik toch hier en daar wel wat smokkel. Mijn DH kijkt met argusogen naar wat ik allemaal de caravan insleep aan handwerkartikelen. We hebben afgesproken dat er één tas aan handwerkspullen mee mag en die stop ik dan ook helemaal propvol!!!(en ik ben heel goed in verstoppen, ssssst)Dat doet me denken aan jaaaaren geleden toen onze DD, toen een jaar of 15, allemaal korte broeken en rokjes had verstopt door de hele caravan. Met broer een bondje gesloten dat tussen zijn broeken ook wat van haar mocht. Triomfantelijk kwam ze met van alles op de proppen in Zuid Frankrijk. Ik zie nog dat gezicht van DH. Als ze het dan mee had genomen wilde hij ook zien dat ze het allemaal droeg en zelf wassen als het vies is zei hij briesend!! Ik kon er stiekem wel om grijnzen, ze had het niet van een vreemde!!

Afgelopen week had ik al vast een blok gesneden om mee te nemen voor de vakantie maar het is zo'n leuk blok dat ik er toch aan begonnen ben en af ook!!
Nu ik zo de foto zie, vraag ik me af of het nou wel goed ligt, mmmmmmm
Dat heb ik weer, toch te snel en niet goed kijken dus, nou dan heb ik nog wat te doen in de vakantie.


Ik heb inmiddels nog één blok van Drunkard's Path gesneden maar dan voor 3 stofjes en anders neergelegd en een blok voor de  Honey Bee, dus ik vermaak me wel.
Verder heb ik inmiddels ook al wat lettertjes geborduurd, vandaag de I afgemaakt, ook dat werkje mag mee.

Nou dat was het dan voorlopig, de WIFI verbindingen zijn niet op elke camping even goed. Wij zoeken in principe de kleine campings en dan is het sowieso lastig. Dus of er elke week een blogje verschijnt is nog de vraag. Maar dit jaar is de vakantie nog niet zo lang. DH gaat per 1 augustus met pré pensioen dus volgend jaar wordt het een ander verhaal, maar zover is het nog niet.

groetjes, Mirjam4 opmerkingen:

 1. Heerlijk je blogje, ik heb er heerlijk om gelachen, ik was namelijk ook van plan veel handwerkspullen en leesvoer mee te nemen! DH zegt dat ik daar toch geen tijd voor heb, maar ik luister lekker niet, net als jij, HEERLIJK!!!!

  Fijne vakantie!

  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je man heeft toch niets gezegd over het formaat van de tas, wel??? In ieder geval, jij komt de tijd wel door... Je borduurtjes zijn ook erg leuk! Een hele fijne vakantie gewenst!
  Groetjes, Marjo B-W

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wens jullie een fijne vakantie en veel plezier met je werkjes te verstoppen haha.............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele fijne vakantie en veel mooi weer! Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen