Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

woensdag 26 juni 2013

Weer thuis!!

Hallo allemaal,

Weer terug uit zonnig Zuid Frankrijk. We hebben ontzettend geboft. De avond voordat we vertrokken hebben we het hele reisschema omgegooid omdat het (bijna) overal in Frankrijk nog slecht weer was. Provence/Cote d 'Azur was een stuk beter leerde ons de site van Meteo France.
Dus, niet te lang nadenken, gewoon, bijna letterlijk, het roer omgooien. We hebben heerlijk de toerist uitgehangen in Grasse. Met een treintje dwars door het historisch centrum, koptelefoon op je hoofd om niks van de nederlandse vertaling te missen. Die foto zal ik jullie  besparen maar het uitzicht vanaf Grasse was prachtig.Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik tijdens de vakantie niet zo erg enthousiast word van heel veel bekijken. Natuurlijk, de hele dag op de camping is ook niks voor mij maar ik mag toch graag een beetje handwerken, boekje lezen aan de rand van het zwembad is ook helemaal niet vervelend. DH houdt daar iets andere ideetjes op na. Bovendien is hij dol op weggetjes die smal en bochtig zijn, haarspeldbochtjes linksom, rechtsom, hij geniet. Ik niet, zit van louter ellende onder het handschoenenvak. Zo gingen we dan ook naar Castellane. We zouden daar vrienden treffen, superleuk natuurlijk, maar wat was ik blij dat de terugweg over iets grotere wegen ging. Blijkbaar kon dat ook, maar dan zegt die boef niks. Hij weet wel dat kaartlezen voor mij Egyptisch is dus "neemt"hij daar zijn voordeel!!Gelukkig heb ik ook 6 boeken kunnen lezen, 2 blokken gemaakt en 2 letters geborduurd, dus mopperen op DH is één ding, ik heb ook mijn deel gehad hoor!Bijgaand blok had ik voor de vakantie al af maar verkeerd in elkaar gezet. Dat zag ik pas op de foto, lekker bijdehand he?

Hetzelfde patroon maar totaal andere stofjes, is toch heel gek he?

Omdat ik nog één week vrij heb ben ik begonnen met een tasje voor de IPad. Vorig jaar had ik er een gekocht maar wat een waardeloos ding. Past er nét in dus dat is elke keer sjorren en trekken. Niet handig voor een ongeduldig typje. Dus leuk Provencaals stofje gekocht, paperpiece patroontje voor op de klep. Ik wil het machinaal doorpitten met schuine banen links en rechtsom, zodat er ruitjes ontstaan. Heb ik nog nooit gedaan en heb al een vraag gesteld op het prikbord hoe ik dat het beste kan doen. Als jullie nog tips hebben, ik hou me aanbevolen hoor!!

 

Voor allemaal een fijne avond en tot blogs!
Mirjam 

6 opmerkingen:

 1. Castellane mooi hoor! en grasse. Met de caravan de route napoleon gereden??? Wij hebben ook het roer omgegooid omdat we geen zin hadden in regen. Dat is makkelijk als je niets vast hebt gelegd. Nu weer lekker thuis (in pet weer) ach komt vast wel goed wijhebben onze vakantie weer in de pocket toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, je bent weer op honk. Zo te zien en te lezen hebben jullie het heerlijk gehad. Het weer is hier hollen of stilstaan geweest: óf herfstachtig, óf zo warm dat ik niet eens in de tuin kon zitten. Maar het is dan wel lekker handwerkweer. Dus we mopperen niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je een goede vakantie hebt gehad! En je hebt nog flink je best gedaan ook met lezen en handwerken!! Nu in NL nog een mooie zomer...
  Groetjes, Marjo B-W

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heeej, daar ben je weer Mirjam. Heerlijk dat jullie
  zulk lekker weer hebben gehad en je hebt ook behoorlijk
  je best gedaan zag ik. Tot 10 juli op de bee bij Karin en Liesbeth? Fijn weekend, groetjes van Nelly

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Mirjam, leuk dat je een fijne vakantie hebt gehad. Ik ben meer een mengeling van je man en jou. Wij doen meestal 1dag weg en dan 2 dagen op de camping, vroeger was het 1 dag op de camping, maar met de kinderen is dat 2 dagen geworden. Onze oudste is nu 16 en die zei pas geleden; als jullie liever een keer saampjes weg willen dan blijven wij wel op de camping. Ja, kleine kinderen worden groot. Ik vind het ook heerlijk ook lekker te handwerken voor mijn tent of een boek te lezen. En DH gaat dan vaak jeux de boulen, doe tie thuis nooit, maar op de vakantie het hij het er druk mee.
  Ze zijn mooi je blokken, ben benieuwd als je alle blokken klaar hebt hoe je quilt dan is. Het is wel hoge school quilten.
  Groetjes Mireille.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gezellige vakantie foto's! Is Grasse niet de stad van de parfum? Zoiets staat me bij?

  BeantwoordenVerwijderen