Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 30 juni 2013

weer gewend

Hallo allemaal,

Zo langzaamaan begint het gewone leven, zonder vakantie dus, weer te wennen. DH is al een week aan het werk, ik "mag"morgen!
Heb de afgelopen week toch niet stil gezeten, IPad tasje is af, was even puzzelen en heb de Prikbordquiltsters ook nog even om raad gevraagd maar over het resultaat ben ik niet ontevreden. De volgende zou ik toch anders doen, maar al doende leert men!
Ik heb toch altijd een beetje moeite om de biesjes netjes te krijgen. Eigenlijk wilde ik mooie afgeronde hoekjes op het klepje maar ja, hoe???? Dat wil ik nog wel eens leren. Het vervelende is dat ik het wel uit boekjes kan lezen maar ik ben heel visueel ingesteld. Ik leer door te zien en dan direct te doen. Is het echt zinvol om de biesjes schuin te knippen? Wordt het dan mooier? En..makkelijker met verwerken?

Vandaag ben ik in het zonnetje in de tuin begonnen met blok "Honey Bee". Het blok is geknipt mee gegaan op vakantie maar het doosje niet uit geweest. Daar kon ik dus zo mee verder, ook heerlijk.

De kleur van het voorbeeld stond me helemaal niet aan, dat is eigenlijk de reden dat ik hem helemaal niet wilde maken. Belachelijk natuurlijk. Op de bee zag ik een prachtige blauw/witte versie en toen dacht ik: het is toch een mooi blok, dus hierbij alvast een stukje van mijn impressie. Vinden jullie het wat?


Ik wens jullie allemaal een fijne week, volgens mij wordt het lekker weer om te tuinieren, quilten, vakantie te houden en ja hoor, ook op naar mijn werk te fietsen!!!
groet, Mirjam

7 opmerkingen:

 1. Altijd weer wennen he na je vakantie, maar een dag gewerkt en je zit weer in het ritme............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voel met je mee! Ook net terug en nog geen zin in het 'gewone' ritme! En dan hoef ik nog niet eens te werken!
  Ik vind de door jou gekozen kleuren mooi en warm!
  Ik denk alleen dat ik de tussenstukjes en hoekjes om zou wisselen qua kleur....maar ja, da's mijn mening maar ;-)
  groetjes, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem heel mooi gemaakt voor je Ipad en je blokje vind ik een mooi kleur zo
  Gr Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. handig zo'n mapje voor je iPad
  ik snijd biesjes nooit schuin en heb toch mooie hoekjes al zeg ik dat zelf.
  je blok is mooi van kleur, inderdaad veel mooier dan het voorbeeld maar ja smaken verschillen nu eenmaal
  groetjes
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Via het prikbord ben ik hier gekomen.
  Ik heb een filmpje voor je van you tube, hoe je de bies er aanzet, met mooie hoekjes. Werkt heel goed!
  Succes ermee.
  http://www.youtube.com/watch?v=buCKs-Fgvb4

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Mirjam,
  Ik heb ook even het filmpje gezien, maar dat is de manier voor scherpe 90 graden hoekjes. Als ik het goed begrijp wil jij ronde hoekjes. In dat geval is het inderdaad beter om de bies schuin van draad te knippen/snijden. Dan kun je hem beter rond leggen, en krijg je geen plooien.
  Succes
  Rian

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie i-Pad hoes heb je gemaakt. zou ik ook moeten doen voor als hij mee moed in de koffer. Leuk die honey bee. Daar zitten aplicaties op ?

  BeantwoordenVerwijderen