Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 14 juli 2013

het moet sneller

Hallo allemaal,

Toen ik van de week mijn verzameling blokken van de Rode Sprei eens bekeek en ging tellen kwam ik toch tot de conclusie dat het echt sneller moet als ik de deadline van juni 2014 wil halen.
In eerste instantie wilde ik alles met "de hand" doen, maar dat is echt niet haalbaar. Dus het boek nog maar eens doorgespit voor blokken met de naaimachine.Zo een als deze dus!

Ik vind hem goed gelukt, de kleurkeus is niet helemaal uit mijn brein ontsproten. Karin heeft helpen kiezen en ik had dit echt niet zelf bedacht maar zie nu wel dat het een "sterk" blok is geworden.
Al vaker heb ik me afgevraagd, is dit iets wat je kunt leren of is dit iets "wat je hebt, of niet hebt?"

Ben ook weer aan mijn lettertjes borduren verder gegaan.
Ik heb een schattig patroon liggen met huisjes en alle maanden van het jaar. Volgende keer zal ik daar even een foto van laten zien.
 Dat kriebelt verschrikkelijk om daar aan te beginnen, maar dat mag echt niet van mezelf, eerst de lettertjes af.
Gisteren in de tuin lettertje L afgemaakt. K en M waren ook al klaar dus nu op naar de N.

Maar ja nog 13 lettertjes te gaan dus, ik ben op de helft. Ook daarmee tempo maken dus. Ik kan beter zelf met pré pensioen gaan dan mijn DH. Voor hem nog 2 weken werken, hij kan niet wachten. Hij heeft alleen niet zoveel hobby's dus dat wordt even afwachten hoe e.e.a. zich gaat ontwikkelen. Spannend! Ik heb wel een hele lange klussenlijst hoor, sssssst, dat weet hij nog niet........Doseren moet je dit soort dingen toch?

Fijne zondag en werkweek allemaal!

groet, Mirjam
7 opmerkingen:

 1. Mooie borduurwerkjes weer zeg en je blok is prachtig. Weer spannend dat je DH helemaal thuis is straks, toch wel even wennen voor allebei..............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind je blok helemaal top en je borduurwerkjes zijn ook prachtig

  Groetjes Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Mirjam, bedankt voor de leuke reactie op mijn blog. Ben benieuwd hoe je Leanne er uit ziet. Je maakt mooie dingen en volgens mij lijken je jongste kleindochter en onze Rosa een beetje op elkaar. Hoe oud is ze? Rosa wordt volgende week twee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat lèuk, die lettertjes met een quilt-patroon als achtergrond! Toch wel lekker he, af en toe af wisselen. En zeker met dit lekkere weer is het heerlijk om een werkje in de tuin te kunnen doen!
  goeie week gewenst en groetjes, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je blok vind ik goed gelukt. Gewoon door blijven gaan, dan komt ie echt wel klaar. Je letters worden ook erg leuk. hoe ga je die verwerken? Zeg maar dat ik ook nog wel een paar klusje heb liggen...hahahaaaaaa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Mirjam,
  Rosa wordt deze week twee, is dus wel iets jonger en heeft nog geen last van de peuter puberteit maar die gaat ze vast ook krijgen met de bekende 'nee' fase. Heb een heel stuk je blog teruggelezen maar kon je Leanne niet vinden. Leuk als je me wat foto's stuurt.
  yvonne.van.rijn at casema punt nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je bankje is mooi geworden, mijn zwager doet dat ook elk jaar, maar volgens mij doet hij zout bij in het water, of was het soda? ik weet het zo niet meer.
  Je blok is ook mooi geworden. Voor het kleuren kiezen heb ik nog wel een tip. als je een voorbeeld hebt zoals jij in je boek het blauwe blok, houdt dan voor de donkere kleuren donker stof aan, voor de middenkleuren middenkleur stof en voor de lichte kleuren een lichte stof, dus net als op de foto, probeer het maar eens uit. Ook kun je proberen het aantal kleuren aan te houden zoals in het blok. In het rode blok van jou zitten 5 kleuren, in het blauwe uit het boek 4. Zo krijg je op den duur meer kijk op.

  BeantwoordenVerwijderen