Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 21 juli 2013

warm

Hallo allemaal,

Met deze temperaturen staat het patchen/quilten een beetje op een laag pitje. Ik snijd de stof voor mijn blokken het liefst boven in de "oude" kamer van DS maar daar zijn de luiken nu strak naar beneden. Die kamer ligt op het zuidwesten, zo ook het terras in de tuin waar het nu 31,4 graden is. Mij te warm, daar houd ik het niet uit. Dus zit ik binnen, beetje borduren, ook leuk.

Vanmorgen nog wel even hard gewerkt. Mijn zus was gisteren bij ons en had een goed idee om het blad van de tuintafel weer netjes te maken. Schuren met een schuurspons en water!!! We doen het samen zei ze laconiek en natuurlijk had ik niet de tegenwoordigheid van geest om daar een foto van te maken!! Maar inderdaad, ik denk dat het zo prachtig grijs wordt.

Dus vanmorgen hebben DH en ik dan de tuinbank en het tafeltje bij de "lurven" gepakt en kijk, dat ziet er ook al heel aardig uit. De kwaliteit van het bankje is iets anders, het resultaat ook, misschien moeten we na de zomer nog maar eens gaan schrobben en schuren.


Mijn volgende borduurproject is ook al in huis, maar eerst moeten de lettertjes af. Dat is nog even doorzetten en dan "mag" ik aan de huisjes.

 
 
Ik wens jullie allemaal een fijne warme zondag en tot blogs!! Mirjam

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuke huisjes! Ga je er van elke maand een maken? De koelte opzoeken is nu wel noodzaak he?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een klein quiltje ging net nog maar ook ik zit graag in de schaduw of binnen daar is het ook erg aangenaam vertoeven!
  Wij hebben al een bejaarde teakbank staan en uhhh met niet zo van schuren ik neem in het voorjaar de hoge drukspuit eerst van een afstandje proberen als je het wilt doen niet al het hout is tegen de hoge druk bestand...
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaaa, ik doe ook niet veel met deze warmte. Nog wel een poppendekentje door gestikt. Maar verder kom ik nu niet. Leuk borduurwerk ga je maken. Zijn het de seizoenen of elke maand een borduurtje?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Was vorig jaar met hetzelfde project (schuren met sponsje) begonnen, tót ik ontdekte dat het met de hogedrukspuit 1000x sneller gaat! Maar ja, met dit warme weer is met water spelen óók wel leuk!
  Quilten staat hier (en volgens mij bij iederéén) ook even op een laag pitje....komt wel weer, met een echte hollandse herfst en winter! Dan halen we onze schade wel weer in!
  Je borduurhuisjes zien er énig uit! Leuk project, óók om buiten in de schaduw te doen! Veel plezier er mee en groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen