Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 28 juli 2013

stapje voor stapje

Hallo allemaal,

Vorig jaar kreeg ik het  boek "Sampler Quilts" waar ik nu al maanden ijverig de blokken voor mijn Rode Sprei uit maak. Ik had toen, bij het uitzoeken van de blokken, van alles over geslagen. Het moest (van mij) namelijk allemaal met de hand en deze was te moeilijk en die nog veel moeilijker. Afgekeurd dus. Maar al doende groeide mijn zelfvertrouwen en ook nam het plezier "dat het lukte" dus toe. Bovendien ben ik toch met de naaimachine aan de slag gegaan.
Heb afgelopen week, ondanks, de warmte bij vlagen hard gewerkt. Eerst een heeel makkelijk, maar grappig blok. Het puntje in het midden perfect op zijn plekkie!! Goed he?


Dat gaf moed, nog eentje die er in het boek ingewikkeld uitzag. LogCabin. Die had ik met de basiscursus al wel gemaakt maar met een hulpmiddeltje. Luierinleg met lijnen, die je keurig kon stikken. Maar dan moest ik dus eerst die lijnen gaan tekenen!!! Niks ervan, het is een sampler dus gewoon volgens het boek werken. Hoppa! Nou, de geroutineerde quiltsters onder ons, die snappen het, het was echt zo klaar. Het boek gaf een handig hulpmiddeltje aan, zie foto

 
Klein stukje tape met 1, 2, 3, 4 erop zodat je weet welke lapje er aan welke kant hoort, maar dat heb je na 2 blokjes ook zo door. Dan het gepuzzel om eenheid in het blok te krijgen door te draaien, draaien, draaien om te kijken hoe het er het mooiste uitziet.
Niet dit (vind ik). Nou niet allemaal roepen dat het wel mooi is hoor!


Het is deze compositie geworden!

Ik kan ook niet uitleggen waarom hoor. Op de foto vind ik wel dat de rand in het midden met de bloemetjes wat meer opvalt, dat is in het echt toch minder.

Nou vandaag kreeg ik het helemaal te pakken. Gelukkig niet zo benauwd meer qua weer, dus dan krijg ik wat meer energie. Ik durf het haast niet te zeggen maar ik heb eigenlijk liever wat lagere temperaturen, zo rond de 22 graden ben ik helemaal blij. Zonnetje erbij, windje, mmmm

In het boek had ik al een paar keer verlekkerd zitten kijken naar het blok Seminole.


Ben met de middenbaan begonnen en ook dat was spannend.

 
Banen aan elkaar stikken en dan 10 x doorsnijden en.. op een andere manier aan elkaar stikken.

 
Dat was wel heel apart vond ik.

 
Tja en dan moet het dus rechte kantjes krijgen. Toen werd het spannend want dan moet je het doorsnijden, omdraaien en weer aan elkaar maken. Nu had ik een rijtje waarbij de blokjes niet precies netjes aansloten. Niet mekkeren, gewoon het rolmes erdoor, brrrrrrr
Maar...

Nou snappen jullie dat ik best een beetje blij en trots ben?

De zigzagraden komen hopelijk deze week aan de beurt. Wordt een raar weekje. DH werkt a.s. dinsdag voor het laatst. Hij gaat met pré pensioen. Zal voor hem én mij wennen zijn. Ik heb maanden geleden al geroepen dat de woensdag "mijn"quiltdag is, hetzij hier of bij vriendinnen of op de bee. Met andere woorden "afblijven". We gaan het zien.
Zaterdag klein feestje, barbecue met de kinderen en kleinkinderen. Allemaal leuke dingen dus!

Fijne week voor iedereen, lieve groet, Mirjam

10 opmerkingen:

 1. Ik vind het er zo mooiiiiiiii uitzien en wat een prachtige logcabin en ik begrijp dat je trots bent het ziet er allemaal beeldschoon uit

  Groetjes Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat laat je dat lekker duidelijk zien dmv de foto's de log cabin vind ik helemaal geweldig en dat laatste blok dat wil ik ook ooit nog eens proberen. Je ziet het zo vaak in boeken, allemaal banen aan elkaar en dan het mes erin....vind ik doodeng! Maar je ziet het wordt dus geweldig. Wat heerlijk voor je man dat hij met pré-pensioen kan! Genieten samen, behalve op woensdag natuurlijk, die moet je lekker voor jezelf houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wees maar super trots op jezelf je hebt het hartstikke mooi gemaakt. Is wel handig die seminole techniek, die kun je ook heel goed voor borders gebruiken. Super hoor.
  Ik vind de 2e leg(LOL) van de log cabin ook mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. PS: mijn DH is sinds 1 januari bij huis en geniet met volle teugen. De donderdag is mijn quiltdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. prachtige blokjes die log cabin super mooie kleuren , goed te zien met die stap voor stap foto,s

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Seminole is zo leuk om te doen . Kun je overal voor gebruiken.
  En sterkte met DH thuis. t'Is best wennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, maar deze blokken worden wel heel erg mooi. En vooral de log cabin. Trouwens alles!!!! Fijn dat je man mag en kan stoppen met werken. Het is even wennen, maar daarna alleen maar leuk. Tenminste, zo ervaar ik het. Veel plezier verder. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jij bent actief geweest tijdens het warme weer! Ziet er allemaal prachtig uit. die zigzag vind ik een leuke techniek. Ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar kende hem wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben even benieuwd of het lukt met reageren, volgens mij moet dit goed gaan, was weer gezellig vanochtend, tot gauw, groetjes, Nelly

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi hoor Mirjam!! en ja mijn aanstaande quilt jeukt heel erg! maar die andere wil ik in November meenemen naar Nederland en laten hangen op de Kreadoe, dus MOET af!! hihi!. Hopelijk vlot het nu een beetje!

  Hartelijke groetjes Babette.

  BeantwoordenVerwijderen