Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

woensdag 7 augustus 2013

Gezellig maar druk weekje

Hallo allemaal,

Zoals als gezegd in mijn vorige blogje, DH is met pré pensioen, bovendien werd hij 62 en dat moet worden gevierd. Kinderen en kleinkinderen opgetrommeld en aan de bbq.
In eerste instantie had DD gevraagd of wij afgelopen zaterdag op de meiden komen passen. Later hadden wij bedacht dat we dan ook mooi een bbq konden organiseren.
Dus moesten wij, ondanks de hitte, toch even een leuk uitje voor de dames organiseren. Dat werd het  Belevenissenbos . Wat een goed idee, alleen jammer van Karlijn haar witte jurkje, beetje dom Oma!!
Volgende keer een stevige broek en schoenen, aldoende leert men!


Toen rap naar huis, voorbereidingen treffen voor de bbq. Wel handig zulke hulpjes, ze staan ook absoluut niet in de weg samen voor de aanrecht en Oma en Opa laveren overal tussen door!
Maar het was super gezellig! Toen zo tegen het begin van de avond, waren alle "kinderen"verdwenen. Maar eens op onderzoek uit. Nu hebben we achter ons huis in het gemeenteplantsoen een schattig klein speeltuintje waar onze kinderen uren hebben doorgebracht en blijkbaar speelde het jeugdsentiment weer op! Broer en zus aan de rekstok(jes)
En....nog net zo'n lol!
 
Pien denkt er van alles van: Mama doet raar en Oom Harro ook!! Mfffff Wijntje misschien?

Dus toen alle festviteiten weer achter de rug waren kon ik weer verder met mijn Seminoleblokje. Het was eigenlijk te warm maar toch..
Het middenstukje had ik in mijn vorige blogje al laten zien. Nu de boven en onderkant. Net zo leuk en spannend om te maken.

De banen moesten op elkaar en dan in een hoek van 45 graden snijden. Dat was dus even heel eng, ik heb wel 10 keer gelezen en gekeken en nog eens en toen hoppa het mes erin. Gaat het mis dan weet ik in ieder geval hoe het niet moet, maar het ging perfect. Toen strookjes van 3,8 cm snijden. Daar ging ik bijna de mist in want je moet wel zorgen dat die 45 graden lijn gehandhaafd blijft. Dus dat is 12 strookjes lang geconcentreerd werken.


De zijkanten/bovenkant en onderkant moet ik nog voorzien van een rood randje maar ik wil eerst afwachten hoe groot alle andere blokken worden, dan kan ik daar mee afstemmen.

Zo dat waren weer wat nieuwtjes, volgende blogje zal wel weer over een dag of 10 zijn. Druk, druk, druk!!

Dag allemaal, tot gauw!
groet, Mirjam
5 opmerkingen:

 1. gefeliciteerd nog met je DH
  leuk die kinderen van je aan het klimrek, dat doen die van mij ook rustig
  wat een mooi blok heb je gemaakt, ben benieuwd naar d erest van deze quilt
  groetjes
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd en haha die twee aan de rekstok, leuk zeg...........liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet dat quiltwerk er mooi uit! Knap hoor dat je het aangedurfd hebt. Ik heb ook zo'n 'snij-angst'! Wat ziet het er weer gezellig uit zo'n dagje met de meisjes, wat een verrijking is dat toch die kleinkinders, enige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellig zo'n kleikind dagje! en nog een gezellige BBQ toe!Hier ook alles druk!Prachtige blokken !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. gezellig zo met de kinderen/ Dikke pluim voor je blok, ziet er geweldig uit.

  BeantwoordenVerwijderen