Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 18 augustus 2013

weer een blok af!

Hallo allemaal,

Zoals ik al dacht heeft het toch een dag of tien geduurd voordat ik weer iets te "bloggen" had. Vorig weekend hebben we onze caravan in Gulpen (L) neergezet zodat DD met man en kinderen lekker 2 weekjes konden kamperen. Hopelijk zou het mooi weer worden. DD had zo haar bedenkingen. Je zult zien dat al het mooie weer op is als wij gaan! Immers, 2 vakanties in Zeeland en 2x 2 weken regen hadden haar wat voorzichtig gemaakt. Maar nu krijgen wij enthousiaste berichten en zwembelevenissen, dus dat zit goed. Volgende week, halen we ons rijdende huis weer op en hopelijk kunnen we dan medio september ook nog wat zon meepakken in Drenthe.

Heb de afgelopen avonden veel zitten borduren, het alfabet schiet op. Uiteindelijk is de bedoeling dat ik er een klein quiltje van ga maken. Weet nog niet hoe maar dat zal vanzelf wel opborrelen hoop ik. Ben bezig met de R!!


Dan de vorderingen met mijn blokken voor de Rode Sprei. Attic Window, ook een blok wat ik op de naaimachine heb gemaakt.

Kan niet zeggen dat ik ontevreden ben over het blok maar het blijft lastig met de kleuren. Ik mis toch eigenlijk een kleur die "er tussenin is". Het is dus, of licht, of donker. Ik wilde het mooier laten overvloeien maar helaas. De techniek was wel heel leuk. Ik had eigenlijk van elk stapje een foto willen maken maar voordat ik het wist zat het in elkaar ook.

Op mijn naaimachine heb ik op 6 mm een strookje geplakt en dat gaat zo verschrikkelijk super. Niks geen gedoe meer met uitmeten en streepjes zetten. Ik ben geneigd om dan alsnog schots en scheef te gaan, maar dit gaat echt al een tierelier.

Vanmiddag wil ik eigenlijk nog een blok op de naaimachine gaan maken. Courthouse Step. Dat is volgens mij ook wel een blok wat snel klaar is.
Ligt een beetje aan het weer, het is alweer blauw aan het worden en de zon komt er weer bij. Dus borduren in de tuin is ook een optie!

Fijne dag allemaal en tot de volgende keer!

Mirjam

6 opmerkingen:

 1. Heerlijk om te horen dat kids en kleinkinderen het naar hun zin hebben he? En zelf verveel je je ook geen moment zo te zien. Prachtig die geborduurde letter, heb ik nog nooit gezien, net allemaal kleine quiltjes. Mooie blokjes ook gaat lekker snel op de machine.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi Mirjam.

  Dank voor je felicitatie, inderdaad het is maar en getal.
  prachtige je borduurwerk,

  gr sieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat worden je letters mooi, en wat schiet je al op. Ik heb dat patroon ook, maar nog geen tijd gehad om ze te maken. En je attic window is heel mooi geworden. Fijn dat dochter en gezin nu goed weer treffen. We hebben even op de zomer moeten wachten, maar het is wel écht zomer, hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat wordt dat pràchtig, die letters! Ga je daar quiltblokken tussenin zetten?
  Ik zal voor je duimen dat er nog een beetje mooi weer over is, als je in september naar onze mooie provincie Drenthe komt!
  groetjes, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. PS. De koffie staat altijd klaar hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi alfabet ben je aan het borduren, mijn complimenten! Ik vind je attic window ook erg mooi, lastig he? goed kleuren kiezen.
  Ik wil je graag bedanken voor je bijdrage aan de Bloggersquilt, je hebt een mooi blok gekozen, ik ben dol op sterren en zal jouw keuze met veel plezier maken.

  BeantwoordenVerwijderen