Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 1 september 2013

Hoog tijd!

Hallo allemaal,

Eerste dag van de meteorologische herfst hoorde ik de weerman zeggen gisteren. Heb eigenlijk nog niet zo'n zin in de herfst. Misschien komt dat omdat er hier en daar nog een kampeerweekendje lonkt. Pas als de caravan definitief in de stalling staat kan ik erin "berusten" dat het echt over en uit is voor 2013 qua kamperen.

Ik heb een foto gemaakt van de blokken van de Rode Sprei om te kijken hoe groot het nu eigenlijk ongeveer is en wat ik nog zou willen doen.


Niet kijken naar de blauwe ondergrond, dat is een vloerkleed. Al rekenend (samen met Liesbeth) kwam ik tot de conclusie dat ik nog 3 blokken moet maken. Ik kom dan op 25 blokken. Met de tussenbanen kom ik dan op een breedte van 1.80 en een lengt van 1.80. Dan wil ik er aan beide kanten nog een strook aanmaken  van 30 cm. Het lijkt mij leuk om dan in het midden van de strook de seminole opnieuw te gebruiken. Ik ben daar nog steeds helemaal weg van.


Moet ik alleen uitrekenen hoeveel stof ik dan nodig heb voor de Seminole. Rekenen, dat is niet "mijn ding" zeg maar.

Nu heb ik nog 4 blokken op mijn lijstje staan, wel handig want dan kan ik een blok wat ik niet mooi vindt weglaten. Over de Tulp ben ik eigenlijk niet echt tevreden, alhoewel daar de meningen over verdeeld zijn.


De Courthouse Step hadden jullie ook nog niet gezien. Wel lekker zo'n blok wat zo in elkaar zit en er toch leuk uitziet.

The Wild Goose Chase heb ik geknipt, is een leuk werkje voor op de bee, of ..als we nog weggaan.
Verder loop ik vanaf het begin van project te piekeren of ik er niet één speciaal blok in moet. Het idee in eerste instantie was toch om een Sprei te maken ter gelegenheid van ons 40 jarig huwelijk in juni 2014. Een geborduurd blok in het midden? Mmmmmmm. Paar weken geleden kreeg ik de nieuwsbrief van  Ellie met de bijbehorende webwinkel en zag ik het patroon van een blokkenboek. Zoiets wilde ik zowiezo al eens maken maar de sticherie op de voorkant deed het hem.Ik heb de sticherie overgenomen op soluvlies en geregen op een rood lapje.  In het midden komen dan onze voorletters, een H en een M. Is dat effe romantisch of niet? DH fronste zijn wenkbrauwen. Ik trek me er niks van aan en doe het lekker toch. Zit nu ook in het bakje wat mee mag de caravan in.
Mijn vingers kriebelen om er aan te beginnen.

Wat heb ik nog meer te vertellen? Oh ja, we zijn vorige weekend in Limburg geweest. Wat is dat toch een geweldige Provincie. Zo gezellig. We hebben onze caravan weer opgehaald waar DD met man en dochters 2 gezellige weken in hebben gebivakkeerd.
Tot slot toch even Valkenburg in en Oma heeft gerodeld. Dat was wel heel lang geleden hoor.


Nee, foto laat geen slanke flatteuze rolletjes zien maar het was zo leuk met dat kleine ding wat maar steeds riep: Harder Oma!


En is deze nu niet om letterlijk "op te vreten".

Zo, wordt tijd voor koffie, ik wens jullie allemaal weer een fijne Zondag en tot blogs!

Lieve groetjes, Mirjam

7 opmerkingen:

 1. Je jubileumquilt schiet al mooi op. Ik vind het een mooi idee, die stitchery met jullie letters. Dat maakt het heel persoonlijk.
  Wat leuk om zo met je kleindochter bezig te zijn.
  Veel plezier als je nog met de caravan op stap gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een gezellig verhaaltje en leuke foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellig blogje weer, genieten van de kleinkinderen, heerlijkmis dat toch he? En mooie blokken weer, goed idee, die stitcherie, dat wordt vast een mooi blok ter herinnering aan 40 jaar huwelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe leuk kan 'familytime' zijn. Dat was genieten, zo te zien.
  Mooi blok weer gemaakt, en die seminole is inderdaad heel leuk. Ben benieuwd naar de stitcherie op rood. Goed idee, jullie letters erin. Succes ermee!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je rode wordt mooi hoor! Het speciale blok is ook al zo leuk. Je bent lekker met van alles bezig. Ik krijg er ook de kriebel van!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij wordt Mooooooooooi! Leuk hoor, dat je dat speciaal voor jullie trouwdag doet! Is niet eens bij mij ópgekomen toen het dit jaar zover was...bloos, bloos...
  Veel plezier met de komende vakantie! groetjes, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. het wordt ook hoog tijd dat we elkaar weer gaan zien bij Saskia, vind je niet?
  hoop dat je de seminole ook mee neemt, het ziet er zo mooi uit.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen