Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 29 september 2013

druk weekje

Hallo allemaal,

Weer een druk weekje achter de rug, 3 dagen werken, dagje Castricum, ook nog aan het strand gelopen. Dat was een verwennerij, windstil, thee op het terras van een strandtent. Geen foto's, te druk met praten met zuslief. Maar de zee, ik kan nog altijd heimwee hebben naar de zee.

Gisteren een leuke feestje/brunch van een tante die de eerbiedwaardige leeftijd van 80 heeft behaald. Het is dan net een reünie, veel neven en nichten gezien, lekker bijgepraat.

Maar vorige week heb ik wel een grappig blok gemaakt. Op mijn verjaardag werd ik verwend met heel veel envelopjes van de "lapjespost". Daar zat behalve een mooi lapje ook een patroontje bij van Joke.
Je maakt een   Nine Patch, doorsnijden diagonaal en verticaal en weer op een andere manier aan elkaar zetten. Ik vind zulke dingen net "toveren". Hokus, Pokus, hoppa een totaal ander blok.
Ook heb ik vorige week in de tuin, in het zonnetje de Honey Bee afgemaakt. Appliqueren blijft een beetje moeilijk. Misschien toch nog eens een extra cursusje? Want niks is zo heerlijk dan op je gemak wat te handwerken, muziekje erbij, koffie/thee, lekker hoor! In dit blok zitten dan best wel een paar uurtjes, helemaal niet erg, maar wel als je eigenlijk nét niet tevreden bent.


Het sticherieblok is ook klaar. Nu nog netjes op 18 cm afsnijden en eens verzinnen wat ik daar omheen kan doen zodat het 30 cm gaat worden. Daar ben ik nog niet uit.


Dan nog even wat tuingeleuter.

Al een aantal jaren hebben wij Pampasgras in de tuin. Deed het altijd prima. Maar toen het in februari 2012 zo verschrikkelijk gevroren had, had hij er geen zin meer in. Eén miezerig pluimpje was vorig jaar ons deel. We hebben hem toen plechtig toegesproken.

Zo van: "allemaal heel verschrikkelijk dat je vorig jaar zulke kouwe voetjes hebt gehad, nare gure wind om je groene sprietjes hebt gevoeld, nu is het klaar met dat gemiep hoor. We gaan je vertroetelen met verse aarde, hier en daar gaan we wat dooie sprietjes weghalen en als je volgend jaar weer één pluimpje produceert, tja dan moeten we toch echt andere maatregelen nemen". En ziedaar...... Luisterde iedereen in dit huis maar zo goed!! haha!!
 Nog één foto van mijn trots, de hortensia. Door de droogte zijn de kleuren dit jaar wel een beetje flets geworden.
Vorig jaar hebben we drastisch gesnoeid maar blijkbaar niet fors genoeg. Maar een nieuwe poging wagen volgend jaar maart.


Ik wens jullie allemaal een fijne week en tot snel!

groet, Mirjam


6 opmerkingen:

 1. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. die heb ik even gemist. Je had het wel druk met leuke dingen! Lekker even bijgekletst en een leuk en apart blok gemaakt. Die koude winter heeft veel planten de das om gedaan. Onze hortensia is ook bleeker dan gewoon dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik dacht dat het aan mij lag dat onze Hortensia's zo flets waren dit jaar maar jij hebt er dus ook last van. Heerlijk weekje heb je gehad en wat gaaf dat blok, lijkt me eng om er het mes in te zetten ( heb een beetje last van snij angst) maar het resultaat is geweldig. Scheelt een hoop werk zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Door die winter ben ik wel het ea kwijtgeraakt ach geeft weer ruimte voor wat nieuws. Lekker dat uitwaaien aan zee en ik ben ook zo van de experimenten met groot gevolg! Leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. aan zee is echt genieten, ik houd er ook van. leuk he? zo'n toverblok, ik heb er een speelkleed van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Druk weekje, maar wel leuk allemaal. Je blokken zijn prachtig en ik zie niks bijzonders aan je applicatiewerk hoor. De stitcherie vind ik ook ontzettend leuk. Ben benieuwd hoe je dat gaat afwerken.

  BeantwoordenVerwijderen