Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 22 september 2013

weer terug en tijd voor een update

Hallo allemaal,

Zomaar weer 3 weken verder, we zijn weer terug van een weekje Drenthe. Dat hadden er eigenlijk 2 moeten worden maar het weer werd er niet beter op. Een paar dagen wat minder weer kunnen we wel hebben maar 15 uur regen achter elkaar is niet echt grappig. Toch ook wel in de zon gezeten, in Borger het Hunebedcentrum, De Stofmeid én De Naaidoos in Nieuw Buinen bezocht. Zo heerlijk dat ze daar een plek hebben om je man te "parkeren" met koffie (én een koekje) en de krant!
Ik heb stof gekocht voor de sashings van de Rode Sprei. Dat is de onderste stof.


Ik kon nog van 2 stofjes, die ik al had, een metertje extra kopen om in de rand van de Sprei de seminole te verwerken/maken. Hoe ik dat precies ga doen ben ik nog niet uit. Ook de combinatie zoals hier op de foto kan zomaar anders worden. Het moet nog even broeien in de grijze celletje! Soms wil ik ook teveel!


Het sticherieblok vordert ook. Ik vind het best lastig om alle steekjes even groot te maken. Lijkt wel quilten, daar heb ik ook altijd "mot" met de lengte van de steekjes. Af en toe haal ik er een paar uit maar soms denk ik ook: "het moet maar zo".


Op de foto kun je het eigenlijk niet goed zien, mede omdat het soluvlies er nog opzit. Dat maak ik nat als het klaar is en weg vlies. Ideaal! Dan krijgen jullie een nieuwe foto te zien.

Borduren heeft toch echt weer mijn hart gestolen, vooral als je weer eens gaat verdiepen in alles wat er op internet te zien en te koop is. Het alfabet is bijna klaar, nog 3 lettertjes. Vriendin Nel had weer zo'n leuk projectje onder handen en dan word ik hebberig he? Ze kent me goed want ze had al een kopietje voor me gemaakt voordat ik het gevraagd had. Haha!
Ze is een  Biscornu aan het maken en ik had ze al eerder gezien maar het leek me best ingewikkeld. Valt dus reuze mee, dus hoppa aan de slag!Deze foto is met de telefooncamera genomen, dat moet ik eigenlijk niet meer doen als het wat gedetailleerder moet. Maar het geeft een impressie he? Nu hoor ik jullie zeggen: he, maak eerst nu eens dat alfabet af voordat je met wat nieuws begint! Maar ik bedacht dat dit een leuk cadeautje kan worden en dan moet het toch redelijk snel klaar zijn. Nu maar hopen dat degene voor wie dit is, niet meeleest deze week.

Morgen mag deze dame weer aan het werk, ik ben soms toch wel een beetje jaloers op mijn DH met z'n prepensioen. Aan de andere kant is het ook heerlijk om weer met m'n collega's bij te praten en lekker productief bezig te zijn!

Tot volgende week!

groet, Mirjam
3 opmerkingen:

  1. Heerlijk hè? Bij de Naaidoos. Dat is mijn all time favorite quiltwinkel. Ij woon er ongeveer drie kwartier vandaan. Jullie waren dus bij ons in de buurt. Lekker nagenieten en werkse morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens mijn een van de mooiste quiltwinkels in Nederland de Naaidoos. Wij gaan met onze Bee in november een middagen shoppen daar. Jammer dat jullie zijn 'weggeregend' in Drenthe maar je hebt wel mooi borduurwerk gemakt misschien dankzij het slechte weer? Werkse morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om je blog te lezen en jou een beetje te leren kennen. Wat een prachtige handwerken maak je. Ga je volgen hoor !

    BeantwoordenVerwijderen