Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

dinsdag 24 december 2013

Kerstavond

Hallo allemaal,

Heerlijk, nog even tijd gevonden nog om mijn blog bij te werken. Deze week best nog tijd gevonden om te borduren en te patchen. Zelfs 2 lopertjes op mijn Kersttafel.


Ik had niet gedacht 2 lopertjes nodig te hebben maar soms gebeuren er dingen die je niet kunt voorzien. DS en zijn vriendin zijn ruim 4 weken eerder terug gekomen uit Zuid Amerika dan gepland. Darmproblemen en hoogteziekte deed hen de das om. De arts in Chili vond het verstandig om terug te gaan naar Nederland. Inmiddels zijn er al onderzoeken in het ziekenhuis gaande. Even afwachten, maar ik was erg blij om ze magertjes en pips in mijn armen te sluiten. Het komt wel goed!
Neemt niet weg dat ik dus echt 2 lopertjes nodig heb met Kerst want ze zijn hier! DD moet 2e kerstdag werken, jammer maar je kunt niet alles hebben! Zij komen morgenmiddag gezellig op de thee, want ook de kleine meisjes waren de afgelopen dagen niet lekker. Groep 3 vraagt veel van Pien en dan is de kerstvakantie natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid om ziek te worden. geeft niks, belangrijk is dat we ze morgen ook allemaal zien en kunnen knuffelen.


Inderdaad, ik heb weer een blok af, nr 29! Was best nog wel even ingewikkeld. Ik had het niet goed uitgerekt, dus het paste voor geen meter. Alles uitgehaald en opnieuw gedaan. Helemaal tevreden ben ik niet maar het is zoals het is. Ik heb er vrede mee.
Natuurlijk moet er nog een randje omheen, ik hoop dat ik bovenaan genoeg naad heb, mmmm

Dus op naar blok 30!

Vandaag heb ik de patroontjes overgenomen op luierinleg en de stof gesneden/geknipt.


Deze gaat vast mooi worden, ik voel het. Dit is ook een techniek die mij ligt, vorm van paperpiecing.
Ik hoop dat alle blokken dit jaar nog af komen, de flying goose ligt er nog en ook de flying geese. Maar als dat af is ben ik klaar met de blokken. Dan gaat het gepuzzel komen want alle blokken zijn ongelijk. We gaan het zien, als ik ga jagen wordt het slordig en dat wil ik niet.

Rest mij nog om jullie allemaal hele fijne en goede Kerstdagen te wensen. Voor het Oudjaar ben ik nog even terug hoor!!

groet, Mirjam


6 opmerkingen:

 1. Wat jammer dat DS en vriendin de reis hebben moeten afbreken maar jij was vast blij ze weer in de armen te kunnen sluiten. Mooie blokken heb je weer gemaakt. Ik wens je fijne dagen toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Mirjam,
  Ook voor jou en je familie hele fijne feestdagen gewenst!
  Hartelijke groet, Tineke (verloren quilt)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat sneu voor je zoon en zijn vriendin, maar je kunt toch maar beter thuis zijn als je gezondheidsproblemen hebt.
  Mirjam, ik wens je een gezellige Kerst en een gezond en creatief 2014!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jakkie naar om zo weg van huis te zijn. Hopen dat hij weer snel opknapt. Lekkere vrije dagen en een goed en super 2014

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch héérlijk om al het kroost met kerst even te kunnen knuffelen! Zo te lezen hadden jullie gezellige dagen. En wat goed dat je ook nog even aan quilten toekwam. Is mij niet gelukt....
  Wat een leuk lopertje trouwens! Quilt of borduurwerk???
  Ook voor jou een gezellig uiteinde en fantastisch nieuwjaar!
  Groetjes, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen