Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

maandag 30 december 2013

Op de valreep

DH heeft de houtkachel net aangestoken, ik heb het de hele dag al koud en hij was het "gemiep"zat. Gelukt denk ik dan! haha, nee hoor ik kan ook zelf de kachel aankrijgen maar hij kan het veeeel beter!

Wat is zo'n kerstvakantie toch heerlijk, vanmorgen heb ik het hoognodige gedaan in huis en om
half 12 zat ik al te borduren aan de grote tafel. Ik kreeg voor de vakantie van een collega/vriendin een vriendinnenboekje onder mijn neus geschoven.



Ja, precies, het po√ęziealbum van vroeger. Vroeger schreef je gewoon een gedichtje en plakte hier en daar een plaatje en je schreef in alle vier de hoekjes, tip, tap drop.....houdt van drop... Maar zo gemakkelijk kun je je er tegenwoordig niet meer afmaken.
Nee, je moet vertellen op je verliefd bent, nou dat is niet zo moeilijk, dat weet ik al jaaaren. Maar wat is je beste eigenschap? Poe hee, moet ik solliciteren of zo? Wat is mijn motto? Wie is mijn grote voorbeeld? Nee, het valt allemaal niet mee hoor in die kerstvakantie! Dat moeten jullie echt niet onderschatten.
Toch kan ik het dan ook niet laten om er iets leuks van te maken dus heb ik 2 middagen zitten borduren en ik ben tevreden.

Nu nog een Passe Partout erom en dan is dit in ieder geval mijn " plaatje". Nu maar hopen dat ze niet op mijn blog gaat kijken maar ik denk het niet.

Verder heb ik hard gewerkt aan blok 30 van de Rode Sprei, Monkey Wrench, 2 van de 4 blokjes zijn klaar en ik ben niet zo gauw tevreden met mijn eigen werk, maar deze is leuk! Ben ook blij met de keus van de stofjes.


Nou wat kan ik jullie nog meer laten zien op mijn laatste blogje van 2013? Jawel, borduurhuisjes. Ik ben begonnen met februari, dan had ik nog een kans om die op te kunnen hangen. Gelukt!!


Ja, ja, ik had het netjes kunnen strijken, foutje!

Maart in opkomst!

Nee, ook niet gestreken, wat zie je dat erg op foto's, jakkie!

Verder was ik in november begonnen met het haken van een sjaaltje. In het vliegtuig naar Turkije. Heenweg ging best aardig maar met turbulentie word ik er niet rustiger op. Bovendien zat ik steeds fout te prikken terwijl ik aan het loeren was naar de stewardessen. Blijven zij kalm? Ja natuurlijk blijven zij de rust zelve! Zelfs nog even tijd om bij mij en mijn sjaaltje te komen kijken!
Ik vind hem aan de korte kant maar  Saskia heeft daar wel een idee over. Gewoon wat wol bijverven.
Wordt vervolgd!

Nou, ik geloof niet dat ik nog veel te vertellen heb dit jaar. Ik wens jullie allemaal een hele gezellig
jaarwisseling en voor 2014 alle onderstaande wensen!



groet, Mirjam

5 opmerkingen:

 1. Wat ben je weer met heerlijk veel verschillende dingen bezig! Je hoeft je beslist niet te vervelen deze laatste dagen van net jaar. Heerlijk zo'n houtkachel he? Betere warmte is er niet! Mooie jaarwisseling gewenst en een heel goed 2014 gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een creativiteit! Heerlijk zon houtkachel die warmte is niet te evenaren met een cv of een "nep" kachel. Op naar een super gezond en vrolijk 2014

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zo met de kachel. Een heel goed en gezond 2014 wens ik je. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker bij je warme kacheltje wens ik je een gezond en vooral creatief 2014 toe...............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen