Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 15 december 2013

Van alles wat!

Hallo allemaal,

Alweer een week om, met leuke activiteiten en ook pittige zaken die je weer even met je voeten op de grond zetten.
 Lieve vriend van ons is 2 weken geleden geopereerd aan darmkanker in Leiden. Hele zware uren durende operatie en langzaam aan krabbelt hij weer wat overeind. Positief denken en doen, daar gaat hij voor en we leven en doen met hem mee!

Wij zijn zo langzamerhand een beetje ons huis in Kerstsfeer aan het brengen. De Kerstkrans hangt aan de deur. Aardig gelukt deze keer, beetje gefoeter van mijn kant omdat de krammetjes op waren en het ijzerdraad ook onvindbaar was, maar DH kwam even orde scheppen en zie hier het resultaat.


Mijn Kerstengeltje hangt ook weer, laatste jaar zo voor dit raam. Half januari krijgen we andere ramen en ik ben bang dat ik dan niet zomaar meer haakjes en oogjes erin mag meppen. Dus dat wordt volgend jaar even nadenken!

Vrijdag heb ik een workshop gevolgd bij collega Henny die er ook een eigen bedrijfje op na houdt. Het was nog een hele klus om de ster met mooie blaadjes te versieren en ook het boomschors er netjes er op te frotten.

Ik moet alleen het stuk niet te veel verslepen want dan vind ik overal boomschors.

Er was veel voetbal deze week op de tv, zo lekker, dan zit ik aan de grote tafel te borduren. Lang leve de daglichtlamp!

 

Ik wens jullie allemaal weer een leuke week zo voor de Kerst. Voor mij de laatste werkweek van 2013! Best fijn weer even vrij. Ik weet het, ik mag niet mopperen, ben net terug van Turkije, ik klaag ook niet maar is toch lekker om vrij te zijn!

groet, Mirjam

5 opmerkingen:

 1. Soms is wat vrije tijd thuis ook lekker om de gewone dingetjes te doen in en om het huis. Geniet ervan en sterkte gewenst met jullie vriend in deze moeilijke tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Mirjam. Veel sterkte met jullie vriend. Gezellig he, die kerstsfeer. Ik vind kerst brengt altijd vreugde, bij het optuigen als bij het opruimen. Als je alles te voorschijn haalt is het weer zo gezellig, als je opruimd in januari dan is alles weer zo lekker opgeruimd, lekker fris en weer ruimte zonder zo'n boom.

  Wat een schattig borduurwerkje! Ik zie altijd Veel borduursels in mijn werk bij de lijstenmakerij. Aan de achterkant zie ik altijd de nauwkeurigheid waar het mee gemaakt is. De draadjes die vaak nog los uitsteken, of die kriskras het hele patroon oversteken.

  Fijne feestdagen en de beste wensen voor 2014 (en daarna ook), groetjes Mireille.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie dingen laatje weer zien!!

  Hartelijke groetjes Babette.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke kerst versieringen heb je gemaakt. Voor al die ster met die bladeren er om. Prachtig. Heerlijk he deze tijd van het jaar. En op deze manier schiet je borduurwerk lekker op. Fijne dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook hele fijne en
  gezellige feestdagen................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen