Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zaterdag 18 januari 2014

Hallo allemaal,

Dagje eerder dan anders een blogje. Morgen gaan we wat leuks doen met de kleindochters dus heeft Oma geen tijd om te neuzelen achter de pc.
 Op het Prikbord deed Annemieke een oproep om een blauwe quilt of iets anders blauws op het blog te plaatsen. Dit omdat het maandag Blue Monday is. Dit zou de  meest depressieve dag van het jaar zijn. Zij wil het positief benaderen, dus doe ik graag aan mee. Ik hoop dat ze het niet erg vindt dat ik dat op zaterdag vast doe! Deze quilt is echt mijn bankquilt. Ik kruip er altijd lekker onder met een koude avond, mmmmm


We hebben afgelopen maandag en dinsdag nieuwe ramen en deuren gekregen. Spannend, ik was naar mijn werk en was stiknieuwsgierig naar de resultaten. Wel heel fijn dat ik ook niet in de kou heb hoeven zitten en ook de rotzooi is aan mij voorbij gegaan. Vandaag wel de ramen gelapt en even die dingetjes schoon gemaakt die je blijkbaar alléén ziet als je vrouw bent (of een zeurpiet, haha). Ik heb wel braaf mijn mond dicht gehouden tegen DH. Goed he?

Oude situatie


                                                                          Nieuw situatie


                                                                        Oude deur
 
Nieuwe deur
 
 
Niet meer je arm uit de kom trekken om hem in het slot te krijgen. Tis even wennen! Boven is de balkondeur vergelijkbaar maar dan draai/kiep. Lekker voor de doortocht!

Deze week ook weer verder geborduurd met April!Bij de Kringloopwinkel ook een leuk boekje over Merklap kruissteekpatronen gescoord. 75 cent, dat is toch leuk he?

Veel medeblogsters zijn bezig met Randje per Week. Ik sla ze alleen nog maar op, ga eerst op de handwerkerbeurs in Zwolle iets kopen om ze op te borduren. Ben nog steeds niet zeker of ik op een strook van 20 cm of gewoon van 10 cm breed zal borduren. Beide opties heb ik gezien, allebei leuk. Ik heb nog even tijd want de beurs is van 14 t/m 16 februari.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne Week!!
groet, Mirjam3 opmerkingen:

 1. Altijd fijn, nieuwe ramen en deuren die goed sluiten! Als dan de stof weg is en de ramen schoon kan je er echt van genieten. Mooi borduurtje maak je. Veel plezier morgen met de kleinkinderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Mir,
  Met die schone heldere en ruimere blik naar buiten moet `Blue Monday`, met blauwe quilt wel door te komen zijn. En wat een leuke borduurtjes, die maanden van het jaar.
  Ik blijf je volgen!!
  Groet van Maria.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel plezier met je kleinkindertjes vandaag en die blauwe quilt heerlijk.
  Mooie ramen en deuren heb je gekregen, goed tegen de inbraak.

  BeantwoordenVerwijderen