Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 26 januari 2014

leuk weekend

Zo denk je dat je een heeeel rustig weekend voor de boeg hebt en zo is dat dan ook super snel gevuld ook. De vrijdag is bij ons een "rommeldag". Ik ben lekker naar de kapper geweest, toen naar de fysio (iets minder lekker) en heb wat boodschapjes gedaan. DS belde of we op zaterdag wat te doen hadden? Nou niet echt. DS en vriendin hebben een kavel op het oog in Delft. Daar komen leuke huizen waar ze wel zin in hebben. Dus we hebben al het foldermateriaal bekeken en natuurlijk mee naar de plek waar misschien ooit hun tuin komt. Je moet wel een beetje fantasie hebben. want het was gisteren bitterkoud, naar koud windje en je voorstellen dat je op een stoeltje in de zon zit, is even flink fantaseren hoor!


Toch hebben we ons laten overhalen om in Leidschendam op de korte golfbaan een rondje te doen. Eerlijk gezegd hebben we nog niet zo heel veel gegolfd in ons leven, maar het is echt leuk, vooral als het mooi weer is. :)) (denk ik, hihi) Leuk is in ieder geval dat je zonder GVB een korte baan (9 holes) mag lopen en ondanks de kou en de wind ben je wel heerlijk buiten. DH had geen handschoenen bij zich, maar hij is een bikkel hé? Wij zijn "watjes".!! Uiteindelijk hebben de "oudjes" nog gewonnen ook. Jullie hadden het gezicht van DS moeten zien, echt grappig!


Vandaag dus maar wat geborduurd, ik heb van de maandborduurtjes vandaag April afgemaakt. Volgens mij is het een patroon naar Amerikaans model want in de maand Juli moet de Amerikaanse vlag worden geborduurd. Gaan we dus niet doen hé? Ik verzin wel wat anders. Maar, terwijl ik zo April aan het borduren was, waarom de Nederlandse vlag niet in April?  Onze Koning is 27 april  jarig en zelf ben ik uiteindelijk ook op 30 april jarig! Dus heb ik de vlag op het dak geplant.
Is het wat? De letters van April oranje in plaats van paars. Nou hoe vaderlandslievend kun je het maken? Vinden jullie het heel gek?


Voorlopig ga ik me nog niet vervelen, ben met de maand Mei begonnen en ook de Randjes Per Week heb ik opgeslagen op de pc. In Zwolle wil ik kijken voor borduurband en dan ga ik ook beginnen. Dat borduurband is trouwens wel prijzig hé? Misschien ga ik toch wel voor een smalle variatie.

Fijne week allemaal!

7 opmerkingen:

 1. Nou Mirjam, dat werd dus een flink actief dagje gisteren. Leuk om met elkaar te gaan golven. Wel koud he? Leuk borduurwerk weer. Dus jij gaat ook aan de randjes beginnen! Ik sla ze wel op, maar ben nog niet van plan om er aan te beginnen. Eerst weer een met mijn quilts verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij zult je zelf ook niet gauw vervelen he? Quilten, borduren, hij is wel leuk geworden je april. Met die amerikaanse vlag zou ik ook moeite hebben. Ik vind die patriotten quilts erg leuk om te zien qua kleur, maar dat erge Amerikaanse wat ze uitstralen staat me dan weer zo tegen.
  Ds komt niet ver van mij wonen. Delft is ook een leuke plaats

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Juist erg leuk bedacht, die vlag, vooral omdat je eigen verjaardag ook in april valt!
  Lijkt me een koud klusje, met deze temperatuur op een golfbaan. Dan toch maar liever warm binnen bij de open haard. Niet met een borduurtje, maar met de Dutch Crochet Along.
  Wat leuk dat je ook naar zwolle gaat! Ik ga zondag's...en jij?
  groetjes, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Mirjam wat worden je geborduurde maanden leuk en mooi!
  Heerlijk zo'n weekend met onverwachte uitjes!
  Groetjes 10eke
  10ekequilt.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed idee om er een chauvinistisch tintje aan te geven. Doen die Amerikanen toch ook?? Wat betreft het Randje per week: ik borduur ook niet op band maar op een strook van een linnen lap die ik jaren geleden in Parijs kocht. Heb toen een meter gekocht en kan daar nog steeds mee vooruit. Omdat ik toch niet alles op 1 lange strook van 2 m kan doen, heb ik besloten het sowieso in stukjes te knippen en dat met stof te combineren. Succes met je keuze in Zwolle! (ik ga zaterdags)
  Groetjes, Marjo B-W

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk je vaderlandsliefde!
  Zou ik ook gedaan hebben hihi!
  fijn weekend,
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk die aanpassing op het april huisje. Ik heb nu mei afgemaakt. De eerste 4 had ik al in 2012 geborduurd maar de rest nog niet ... dat ben ik nu maar eens aan het doen.

  BeantwoordenVerwijderen