Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 2 februari 2014

blokken bijna af

Goedemorgen allemaal,

Inmiddels zijn er 27 blokken van mijn rode sprei echt af. Eentje moet nog in elkaar en 2 moeten er nog worden geappliqueerd. Daar ben ik nog niet echt goed in maar met een beetje hulp van Karin en Liesbeth is het dan toch redelijk geworden. Ik vind het in ieder geval acceptabel en daar gaat het om.Ik was al een poosje aan het broeien over de afmetingen van de blokken. Die zijn allemaal verschillend, zucht....

 
Het boek van Lyn Edwards beschrijft wel hoe je dat moet doen maar onzekerheid is dan toch troef bij mij. Samen met, inderdaad Karin en Liesbeth, zijn we de blokken gaan opmeten en opschrijven.


Ik wil alle blokken op 32 cm, dus dat is even rekenen en laat ik daar nu niet zo erg goed in zijn. Zo heerlijk dat daar machientjes voor bestaan. Juf van Leeuwen, die mij ruim 53 jaar geleden het hoofdrekenen geprobeerd heeft bij te brengen, zal haar wijze hoofd schudden, maar ik ben erg blij met mijn rekenmachientje. Toch ging ik bij de eerste strook al de mist in want je moet natuurlijk wel de naden van 06, cm aan weerskanten erbij rekenen. Ik heb nu ook van karton een mal gemaakt en die is precies 32 cm. Dan moet ik er wel aan denken dat die 0,6 cm naad er onderuit moet piepen. Kan vast makkelijker maar daar kom ik  nu even niet op.
De meeste blokken zijn 30 cm, daar heb ik nu alvast alle stroken voor gesneden, anders blijf je rekenen.

Ik dacht dat het heel gek zou staan, stroken aan de blokken, maar eigenlijk is het net of het blok veel beter tot zijn recht komt zo. Moet je wel de goede rand kiezen natuurlijk.
Jullie zien het wel, ik ben nog wel even bezig.


Deze moeten dus nog!!!

Verder wacht de flying geese . Woensdag hebben we weer bee en dan ga ik daar even flink mee aan het werk. Niet kletsen maar werken!!!! hihihi, ik beloof niks! Maar ik hoop volgende week zondag de helft die in elkaar zit te kunnen laten zien.Verder lonken de Randjes per Week ook zo verschrikkelijk. Ik sla ze elke week op en hoop toch na de Handwerkbeurs ermee aan de gang te kunnen gaan. Met het borduren van de maanden ga ik vandaag weer een stukje mee verder.


Februari hangt!

Fijne week allemaal!
groet, Mirjam10 opmerkingen:

 1. Zo, herkenbaar, Mirjam, die ongelijke blokken. Zie het vooral als leermomenten, dan komt het vast wel goed met de sampler. En dat-ie mooi wordt, is een ding dat zeker is!
  Ook je maandelijkse borduurwerkjes zijn leuk.

  Groetjes,

  Nel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Mirjam,
  Wat wordt je rood/witte samplerquilt mooi! En een rand er omheen kan een blok inderdaad vaak prachtig versterken. Succes met de laatste blokken!
  Groetjes 10ekequilt
  PS Heel herkenbaar die drang om aan iets nieuws te beginnen terwijl je nog genoeg onder handen hebt! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je blokken worden heel mooi, en die verschillende maten...komt bij iedere quiltster voor. Met een randje om het blok zal je uiteindelijk een passend geheel maken. Komt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi hoor die rood witte blokken! En ook februari mooi op tijd klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent ook fanatiek bezig hoor,mooie blokken zijn het, je borduurtjes vind ik erg leuk. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig, dat rood! Ook helemaal mijn kleur.
  Stiekum naai ik weleens wat bredere randen er aan....liever iets er af snijden dan alles weer uithalen. Even op maat snijden en voila!
  veel plezier op de Bee en groetjes van Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige blokken in dat rood. Warm!
  En de randjes zijn verslavend hoor, als je eenmaal begint. :)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi dat rood en wit in een sampler.
  Je februari huisje is ook een plaatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. piep oh wat zien die,blokken er leuk uit, benieuwd naar het resultaat knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen