Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 9 februari 2014

Een kaarsje

Hallo allemaal,

Een heeel kort blogje deze keer. We waren voor onze "nieuwe" vensterbank nog op zoek naar iets leuks. De meest dure woonwinkels bezocht en dan val je van schrik achterover, wat een prijzen.
En kijk nou eens bij de Action!

We hebben vandaag maar een paar kaarsjes aangestoken want dat hielp gisteren ook toen Sven moest schaatsen dus voor Ireen doen we ze ook aan!

Ik schiet al lekker op met randjes aan de blokken maken, nog geen foto want het is zo'n enorme bende in het "quiltkamertje". Ik kan zo de blokken niet mooi uitspreiden om een plaatje te maken.

Oh ja, nog wel even iets heel leuks. Een echtgenoot van een collega, die bij ons wat klusjes doet en heeel erg handig is, had ik een tekening laten zien van een quiltbok die ooit in het tijdschrift van het Quiltersgilde heeft gestaan. Ik vroeg hem: "zou je zoiets voor me kunnen maken"?
Het antwoord was bevestigend. Groot was dan ook de verrassing dat deze quiltstandaard vorige week naast mijn bureau stond. Totaal anders dan de quiltbok die ik in gedachten had. Hij had eens wat zitten googelen en was een soortgelijk model tegengekomen en dat leek hem toch echt een stuk handiger. Nou, dat weet ik wel zeker, superblij ben ik ermee!
Ik ben hem net niet om z'n nek gevlogen maar het scheelde maar weinig! :))


Nu verder schaatsen kijken, tot gauw!
groet, Mirjam8 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk zo'n handige man in de buurt. En die kaarsjes hebben geholpen, dat was weer genieten van net schaatsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kaarsjes dus branden bij elke wedstrijd. Zalig van die collegas erg'aardig van hem gedaan. Ik heb ook zon schat van een coleega die de klosjes voor mij heeft gedraaid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fantastische man om daar over na te denken, en dan met zoiets praktisch te komen. Ik heb zelf ook zoiets en ik kan je zeggen: het quilt fantastisch!! En net als jij heb ik genoten van het schaatsen! Heerlijk als de NL-ers het zo goed doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vergeet ik nog te zeggen dat je inderdaad voor weinig geld ook kunt slagen voor leuke dingen. Is het niet bij de Action, dan wel bij de kringloop... Je bent goed geslaagd!
  Groetjes, Marjo B-W

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie kandelaars heb je daar staan en die dure woonwinkels volgende keer gewoon overslaan, meteen naar Action gaan.
  groetjes
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldige quiltstandaard kan me voorstellen dat helemaal door het dolle was! Ben benieuwd hoe het is om hierop te werken, maar dat horen we vast wel in een van je volgende blogjes.
  Groetjes 10eke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook fan van de action! ;)
  En wat een geweldige verassing, ik kan me voorstellen dat je die man bijna om zijn nek vloog.

  Groetjes Mireille.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk zeg die lantarentjes. Voortaan direct even naar Action gaan! Handige klusjes man heb jij! Vandaag ben ik naar de beurs geweest. Jij gaat zondag toch? het was weer gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen