Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 16 februari 2014

Handwerkbeurs in Zwolle

Hallo allemaal,

Met een behoorlijke grijns reed ik vanmorgen om 08.30 uur richting Nel. Samen naar de Handwerkbeurs, hoe gezellig kun je het verzinnen? Nou niet dus, helemaal leuk. Kopje koffie om half 10 met Liesbeth en Karin en naar binnen....

Ik strandde al direct bij Soed-Idee om een bandje te kopen voor Het Randje Per Week.
Dat gaf rust en zo konden we verder de beurs over.


Bij Petra Prins de tussenvulling gekocht voor de Rode Sprei. "Quilters Dream", klinkt goed he? Het is een fijne natuurlijke dunne vulling, want het hoeft geen dienst te doen als deken. Behalve, in de zomer, want dan lijkt het me fijn om te gebruiken als een soort deken. Je kunt van die warme nachten hebben, die dan tegen 05.00 uur frisjes worden. Kijk en dan lijkt me dit een leuk alternatief voor een zomerdekbed. De achterkantstof heb ik besteld, die wordt deze week nog thuisbezorgd.
Om 11.00 hadden we afgesproken met nog meer dames van de bee. Weer koffie (met wat lekkers) en elkaars aankopen bewonderen en hup daar gingen we weer.

Twee lapjes voor de fat quarter verjaardagslapjes gekocht. Veel borduurdingen gezien en ook een paar borduurpatroontjes aangeschaft.
Al met al een geslaagde dag!

Verder de afgelopen week weer randjes aan de blokken gezet. Nog 3 blokken te gaan maar.....die zijn eigenlijk nog niet klaar. De Tulp ben ik aan het appliqueren en één blok is gewoon nog niet af. Maar "in mijn hoofd" komen de blokken wel op z'n plek te vallen. Ik weet welke randen en blokjes ik wil en hoe de rand eruit moet komen te zien. Daar ben ik al heel blij mee. Nu nog uitwerken, want niet alles wat in je hoofd zit is uitvoerbaar. Zover ben ik inmiddels wel.

Ik wens jullie allemaal weer een fijne week!

groet, Mirjam

6 opmerkingen:

 1. Zo te lezen heb je een heerlijke dag gehad in Zwolle en kan je voorlopig weer vooruit met je aankopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een top dag! Ik ben gisteren geweest! We kunnen er weer tegen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Mirjam,
  Herkenbaar verhaal! Ben gisteren samen met schoondochter Dominique naar Zwolle geweest en ook ontzettend genoten en in de trein naar huis hebben we samen zitten haken.
  Wat hebben we toch een heerlijke hobby!
  Groetjes 10eke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben het ook erg naar ons zin gehad op de handwerkbeurs, een hoop leuke dingen gezien (en gekocht) en weer een hoop leuke ideeën op gedaan.
  Gezellig dat we jullie even tegen kwamen.
  Jammer dat we weer een jaar moeten wachten.

  Groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij ook een gezellige beurs dag gehad! Het blijft een leuke beurs om naar toe te gaan. en je bent goed geslaagd voor je band en je tussen vulling.

  BeantwoordenVerwijderen