Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

donderdag 27 februari 2014

Het wordt steeds duidelijker

Hallo allemaal,

Vandaag een vrije dag genomen, wat kun je op zo'n dag nou beter doen dan bezig zijn met je hobby?
Vanmorgen met Liesbeth en Karin alle gemaakte blokken  gerangschikt. Karin is heel goed in "kleuren" en binnen no time had ze alles tig keer door elkaar gemikt en ziedaar! Bleek dat ik toch een paar blokken teveel had in plaats van te weinig maar dan kan ik  nu ook blokken eruit doen die mij achteraf gezien niet bevallen. Er was er zelfs ééntje en dat is net een hakenkruis. Nooit gezien en nu op de foto viel het me direct op, ik schrok ik er zelfs van. Weg met dat ding. Zien jullie hem op de 1e foto?
Hoe langer ik er naar kijk hoe tevredener ik word van de 2e opstelling. Ik denk dat ik nog één blok wissel. Rechts ligt de lap die ik voor de sashings ga gebruiken.

Gedreven door enthousiasme heb ik vanmiddag al de blokjes gemaakt die tussen de rijen inkomen.


De "four patches" heb ik gemaakt volgens een hele snelle methode. Ooit eens gezien op youtube, werkt als een tierelier!Ik heb er eigenlijk 4 teveel maar dan kan ik eens goed kijken welke me (zoals onderstaand blokje) me niet bevalt en die kunnen verdwijnen in de bak met andere kleine lapjes. Je weet maar nooit waar ik ze nog eens voor kan gebruiken.Verder ben ik ook druk met De Randjes Per Week, maar daarover volgende keer meer!
groet, Mirjam


11 opmerkingen:

 1. mmmm.......het wordt steeds duidelijker dat dit een hele mooie quilt wordt.!
  ben echt benieuwd naar het eind resultaat,
  groetjes miek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mijn nieuwe blog adres is http://doordewolgeverfd.blogspot.nl/
  groetjes miek

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat wordt een prachtige quilt!!
  Inderdaad zie ik ook een hakenkruis,..
  Weet wel dat heel lang geleden dit een normaal blok was zonder een bijsmaak,...
  Ik zou hem ook niet gebruiken,..
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi dat rood wit. En ben het met je eens .... Eruit met dat kruis je blijft hem maar zien. Ja handig die filmpjes op you tube! Ik leer er heel veel van. Nice weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat hakenkruis is waarschijnlijk nooit zo bedoeld maar ik kan me je gevoel erbij helemaal voorstellen. Gelukkig zijn de overig blokken ook heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je blokken zijn erg mooi zeg en de rode rand er tussen is ook erg mooi erbij.............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gek is dat , dat je dat dan niet eerder ziet he van dat kruis. Maar groot gelijk dat je het eruit gezwiept hebt. maar je quilt wordt erg leuk!! Je was dus lekker op dreef gisteren! Heerlijk toch zo'n vrije dag...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het hakenkruis viel mij ook gelijk op, die past er ook totaal niet bij en inderdaad op de foto zie je het veel beter. Mooie blokken zijn het geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat wordt die mooi! Handig dat je wat blokken extra had. Ik had dat kruis er ook uit gehaald. De hoekblokken lijken ook leuk. Veel plezier met de vorderingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat wordt hij mooi!!!
  En een knipoog naar de prachtige hoeken ;-). Hoe bijzonder dat we ongeveer gelijktijdig bezig zijn geweest met het maken van een Sampler en zonder elkaar te kennen voor dezelfde hoeken hebben gekozen!
  Geniet van het in elkaar zetten en vooral ook van het moment dat de top klaar is.
  Groetjes 10ekequilt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Via Carina's blog bij jou beland. Wat maak je ook leuke dingen.
  En ja, dat blokje met 'hakenkruis' zou ik ook weggedaan hebben, dat is zo'n beladen symbool.
  Nu wordt deze quilt helemaal mooi !

  BeantwoordenVerwijderen