Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 11 mei 2014

Top is nu echt af!

Hallo allemaal,

Inderdaad, de TOP is af!!! Ik ben er echt blij mee, nu moet ik gaan dubbelen en daar ga ik "gelukkig"hulp bij krijgen. Maar wanneer precies, dat gaan we nog even bekijken. Dan mag ik eindelijk gaan quilten, er heb er zo'n zin in. Helaas is het allemaal te groot om mee te nemen als we van de zomer gaan kamperen, mijn DH krijgt dan vrees ik "vlekken in zijn nek" van ellende. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben :((


Borduurwerkjes kunnen gelukkig wel mee. Eind april hebben we een paar dagen gekampeerd in Drenthe
 ( Valthermond) en daar heb ik lekker wat kunnen doen. Natuurlijk aan de Randjes, maar ben ook begonnen met het huisje van de maand Juli.Gisteren hebben de verjaardag van onze kleindochter Pien gevierd, 7 alweer. Ze was helemaal confuus van alle drukte en alle aandacht, niks voor  Pien. De nieuwe fiets van haar Papa en Mama werd heel blij ontvangen en was echt haar MOOISTE cadeau ooit!! Zo leuk dat stralende snuitje.
DD had me een foto daarvan geapt maar Oma moest zonodig een nieuwe telefoon en jullie raden het al, alle foto's foetsie, behalve die ik zo bijdehand in Dropbox had gezet.
Wel een beetje bewogen foto van Pien en haar vriendinnen waar ze zich vol overgave op een nieuwe rage, armbandjes maken met elastiekjes, storten.

Pien is linkshandig en dat is heeel lastig voordoen. Inmiddels heb ik geleerd dat je dan het beste tegenover haar kunt gaan zitten zodat zij het links "ziet", maar ja, vriendinnen snappen daar niks van natuurlijk.

Verder nog een vraagje aan jullie. Ik wil graag een snelle quilt voor Pien haar bed maken. Ik heb al op Internet en boeken lopen zoeken naar patronen. Lastig verschijnsel is dat ze graag paarden verwerkt wil zien in de quilt, de kleur rose en rood en ik het dus effe niet meer weet. Ideetjes? Ik hou me aanbevolen!


Ik wens jullie allemaal een gezellig Moederdag en tot blogs!

groet, Mirjam

7 opmerkingen:

 1. Schattige kleindochter. en ik heb ook op de nieuwe laptop alle mapjes met fotos laten verdwijnen handig he. Je quilt is prachtig! en handig klein borduurwerk om mee te nemen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat staat dat vrolijk, een rood-witte top.
  Zelf zit ik op Pinterest en heb daar een verzameling gemaakt met Easy quilts

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien is het iets voor je. Je zou dan stof kunnen gebruiken met paarden er op en als accenten die kleuren stoffen die ze graag wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie top! Benieuwd wanneer je hem door kunt gaan quilten.
  In Nieuw Buinen stond ik naast een mevrouw die stof met paarden zocht voor haar kleindochter.....ik denk toch écht dat we naast elkaar gestaan hebben! Ik vond het nog zo onnozel van die meneer dat hij allerlei andere dieren tevoorschijn haalde, terwijl er om pààrden gevraagd werd, haha! groetjes! (en als je nou nóg eens in Valtermond zit.....)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig je top! Heel veel succes met het doorquilten!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je top af is. Ik vind hem erg mooi geworden. Kleine meisjes worden snel groot he! Onze oudste k. dochter is al 11! leuke paarden stof. ik heb niet zo maar een idee voor een eenvoudig patroon. Geen ideetjes op internet kunnen vinden?

  BeantwoordenVerwijderen