Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pr├ę pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 25 mei 2014

tuin en meer


Hallo allemaal,

Beetje rustig op het quiltfront momenteel, ik heb een afspraak gemaakt om de rode quilt op te spannen op een quiltframe en dan gaan we dubbelen. Dat is ergens half juni. Er valt voor die tijd ook nog genoeg te beleven, dus ik verveel me niet.

Kleindochter Karlijn heeft gelogeerd bij ons, 31/2 jaar is ze nu. Wat een heerlijke meid, ze had gelukkig haar fietsje mee, kon ze haar energie op botvieren. Ze vond het wel een beetje spannend zo zonder haar grote zus! Natuurlijk moesten de snackkomkommers worden geoogst.


Voordat we het door hadden was het al op ook, Opa stond een beetje beteuterd te kijken.
Rappe dame!In een tijdschrift had ik leuke gehaakte tasjes gezien, dat vond Karlijn ook wel wat. Toen ik ging kijken naar de prijzen van de haakkatoen, schrok me echt 3 slagen in de rondte. 6 euro voor 1 bolletje, nou ik heb best wat voor de meiden over maar het moet wel leuk blijven. Dus ander (goedkoper) katoentje gekocht maar veel dikker garen. Dan moet je dus een beetje gaan improviseren en met hulp hier en daar lukt het prima.
De kleurtjes zijn net goedgekeurd door mevrouwtje! Pffffffff.

Gisteren en ook vandaag gaan we weer verder borduren. Maandborduurtje van Juli is bijna af. Ik heb een beetje ge├»mproviseerd. De maandborduurtjes zijn echt Amerikaans en in de maand Juli hoort er een Amerikaanse vlag en vuurwerk bij. Nou dat gaan we dus niet doen, zijn we Nederlands of niet? Dus de vlag heb ik weggelaten en het vuurwerk worden bloemetjes. 


Het ziet er redelijk zonnig uit hier, dus ik ga al mijn borduurtjes/haakwerkjes maar eens richting tuin transporteren! Laat de zon maar komen!

Fijne dag, groet, Mirjam

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk zo'n rappe kleindochter! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hebben jullie ze nog zelf kunnen proeven? Snelle dame! Leuk die haakwerkjes. ziet er leuk uit met die kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen