Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

vrijdag 20 juni 2014

Yes, de rode sprei gedubbeld

Tjonge, bijna een maand niet geblogd, het moet niet gekker worden.

Heel veel gebeurd is er wel, ik heb ook best veel gedaan.
Tasje van Karlijn is af.


Nou heb ik natuurlijk weer geen foto waarbij de tas stoer om haar schouder hangt.
Inmiddels heeft mijn schoondochter bedacht dat ze best wel gehaakte pannenlappen wil voor hun nieuwe keuken. Daar ben ik aan begonnen en ook weer uitgehaald, veel te groot, foto volgende keer dus. Heerlijk werkje om tijdens het voetballen te doen als ik dan toch "verplicht" moet kijken dan maar met iets leuks omhanden.


En dan eindelijk hebben we afgelopen woensdag een begin gemaakt met het dubbelen van de Rode Sprei. Heel spannend vond ik dat. Héél fijn was dat ik het quiltframe van Karin mocht gebruiken en dat Karin én Liesbeth ook keihard hebben meegeholpen om mijn Rode Sprei mooi gedubbeld  te krijgen. We zijn eerst even bezig geweest om hem goed in het quiltframe te krijgen. Wat een ingenieus systeem is dat. Eerst de top op de bovenste rol. De top wordt met een grote steek gestikt aan een lap stof die met klittenband bevestigd is aan de rol. Datzelfde gebeurt met de tussenvoering en de onderlaag en draaien en rijgen maar. De tussenvoering past ook maar net. Daar baalde ik verschrikkelijk van want ik ben ervan overtuigd dat ik 3x3 meter heb gevraagd en nu bleek het 2,70 bij 3 te zijn. Ok, diep zuchten en doorgaan, gelukkig kan het nét.
Met z'n drieën hebben we om beurten zitten rijgen. In het midden beginnen en één naar links en de ander naar rechts doorrijgen. Van te voren naalden met garen klaarleggen bleek ook erg handig, dan kun je lekker opschieten.
We kregen het uiteraard niet af, dus vandaag weer verder. Ik werd woensdagnacht ineens wakker en dacht: "de achterkant zit er toch wel goed op"????? Niet meer slapen he?
Het was het eerste wat ik vanmorgen direct gecontroleerd heb en natuurlijk zat het goed!
Vanmorgen om 09.30 begonnen met rijgen en om 12.30 was het helemaal klaar, ik heb vanmiddag de randen nog even naar binnen gevouwen en ook geregen. Het gaat anders zo pluizen en de stof gaat rafelen want ik zal er vast nog wel wat mee heen en weer slepen.
Vanmiddag een eerste begin gemaakt met quilten, de steekjes zijn eigenlijk niet zo naar mijn zin. Ik heb te lang niet handgequilt. Eerst maar weer eens oefenen en meters maken met in de ditch quilten voordat ik weer verder ga met de andere hartjes.

Maar wat is het weer superleuk om hier mee bezig te zijn.

Wordt vervolgd!
groet, Mirjam

9 opmerkingen:

 1. Wow, proficiat met je quilt.
  Lijkt me wel leuk om met twee of drie dit werk te klaren.
  Veel succes bij het quilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd! Weer een mijlpaal op weg naar een affo.
  Geniet van het quilten en van het steeds mooier worden van je quilt . Groetjes 10eke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk, zo'n leuke quilt te mogen quilten! Het is best een joekel van een quilt geworden....ik hou er van!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ziet die er mooi uit en ook gezellig om het samen met een paar meiden te dubbelen. Veel plezier met meters maken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pffft, Mirjam, dat zou niets voor mij zijn, zo'n grote lap quilten. Maar dat het mooi wordt, is een ding dat zeker is! Het is inderdaad een kwestie van de slag te pakken krijgen, dus de steekjes komen vast en zeker ook weer helemaal goed!

  Prettig weekend en quilt ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja, zo gaat dat he! Weer eerst even in het ritme komen en de steken steeds kleiner maken en even groot. Dat zal vast snel gaan, zeker nu je zo`n grote "lap" hebt om te oefenen hahahha.
  Veel plezier met quilten!
  groetjes miek

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij wordt echt supermooi! Wat een klus en een even grote klus staat je nu te wachten. Veel plezier en succes met quilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij is prachtig geworden, nu een hele klus om hem door te quilten,maar dat maakt hem nog mooier

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Voor quiltpatronen kun je kijken op quilttechnieken.startpagina.nl, middelste kolom, onder quiltpatronen-gratis. (Eventueel vergroten of verkleinen). Staan meerdere site's op.
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen