Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 6 juli 2014

nieuwe plannen

Hallo allemaal,

Nadat de Rode Sprei gedubbeld was viel ik een beetje in een "quiltgat". Rare uitdrukking he? Net zoals alles in mijn leven moeten dingen een doel hebben. Zomaar een quilt beginnen zonder dat ik daar een bestemming voor heb kan ik niet. Ik zie bij veel quilt(s)ters ladingen quilts op een rek hangen, of in een mooie open kast liggen. Dat vind ik echt prachtig, kan me daar erg aan vergapen maar dat kan ik dus niet. Bovendien doe ik maaaanden over een quilt, dus echt tempo maken zit er ook al niet in. He, wat een ontboezemingen op de vroege ochtend.

Wat zijn dan de plannen voor nu?Toch maar beginnen aan de Dear Jane. Dat gaat vast een 10 jarenplan worden, haha! Maar gewoon die kleine blokjes maken en puzzelen totdat het een mooi geheel is, dat spreekt me aan. Ik ga proberen om een ringband te laten maken van het boek zodat ik makkelijker de patronen kan printen. Iemand ervaring met de CD die ik overigens niet heb. Is dat handig?
 Met een aantal mensen gaan we dan ook een Dear Jane bee starten. Dat lijkt me heel handig, nuttig én heel erg gezellig.
Op Facebook ben ik lid geworden van de Dear Jane groep en watertandend zie ik de prachtigste DJ's voorbij komen. Maar dan moeten we wel stofjes uit gaan zoeken? Ik wil de eventuele lichte achtergrondstof kopen en voor de blokjes zoeken in mijn voorraaddozen. Zou er wat bij zitten? Heb ook nog heel veel restjes van de Rode Sprei.


De blauwe stofjes heb gekregen met de verjaardagslapjes, ook mooi. Rozenstofjes, daar zou ik ook blij van worden maar dan moet ik veel te veel kopen, dat gaan we niet doen. Stofje voor stofje kopen vind ik lastig, ik wil eigenlijk het liefst 80 % voor me hebben liggen om te kunnen kiezen.

Tijdens het voetballen heb ik behoorlijk zitten haken. Schoondochter lief heeft nog een bestelling geplaatst voor pannenlappen, fuchsia en appeltjesgroen. Voorlopig zijn deze al klaar. Patroon heb ik van internet geplukt. Als iemand belangstelling heeft laat het maar weten. Dan zoek ik even op waar ook alweer!
Het is trouwens heerlijk om heel hard te haken als het spannend wordt, probleem is wel dat ik dan te hard trek, dus een stugge lap. Uithalen maar weer, zo doe ik wel 2 wedstrijden over één pannenlap. Houdt me lekker bezig toch?


Het maandborduurtje van augustus is ook weer klaar en er ligt een heel leuk borduurpatroon te wachten als ik alle maanden af heb. Mijn lieve schoonzus, die maanden in Turkije verblijft, heeft weer spotgoedkoop 15 strengetjes borduurzij (DMC) voor me meegenomen voor 0,53 ct. een strengetje. Hoe kan het toch dat het hier zo duur moet zijn, ik snap daar helemaal niks van. De kleur is exact hetzelfde als op de originele kleurenkaart van DMC dus er is ook niet mee "gerommeld".


Nog niet gestreken, foei!

Allemaal een hele fijne zondag, nog even nagenieten van de winst van  "ons"Oranje op Costa Rica.

Tot gauw, Mirjam

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooie plannen!
  Ben benieuwd naar alle kleurtjes die voorbij gaan komen.
  Ja, tijdens de voetbal haak ik ook.
  Maar voor ons is het nu gedaan, toch maar verder haken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie plannen heb je, door de DJ groep op Facebook heb ik nu ook eindelijk de stap genomen om na de vakantie te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn een hoop plannen en mooie projecten. Leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goed voornemen. Het is echt enig om aan Jane te werken, af en toe ook best frustrerend maar het komt altijd weer goed. Het is een leerproces en bij mij ook een véél jarenplan denk ik maar dat geeft niet. Een ringband in je boek laten maken is inderdaad heel handig. Multicopy heeft de mijne ook gedaan. Mooi borduurtje!

  BeantwoordenVerwijderen